Search
Close this search box.

Rdeči alarm za Koroško: Obilne padavine, možnost poplav

Arso je za severovzhod Slovenije izdal rdeči alarm zaradi obilnejših padavin. Najmočnejše padavine pričakujejo danes dopoldne in sredi dneva.

ARSO je za severovzhodni del Slovenije izdal rdeče opozorilo, kar pomeni, da so ob hudourniških vodotokih možne hitre in silovite poplave. Verjetne so poplave meteorne in zaledne vode v večjem obsegu. Pri tem se lahko pojavi intenzivna erozija brežin in prenos plavja. Zamašeni, poškodovani ali uničeni so lahko mostovi, vodni objekti in vodna infrastruktura. Možni so zemeljski plazovi. Možne so krajevne motnje pri oskrbi z energijo in pitno vodo. Vozne razmere so lahko zaradi krajevno poplavljenih cest nevarne.

Stanje bomo spremljali in vas sproti obveščali.

Kakšno bo vreme?

Danes bo oblačno in deževno. Več padavin bo v južnih in vzhodnih krajih, kjer se bodo pojavljali tudi nalivi. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 19 °C.

Ponoči bo dež oslabel in ponekod prehodno tudi ponehal.

Jutri bo oblačno, predvsem v notranjosti bo občasno še rahlo deževalo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 10 do 15, na Goriškem in ob morju okoli 18 °C.

OPOZORILO

Sprva bodo najmočnejši sunki burje ponekod na Primorskem še lahko presegali hitrost 100 km/h.

Najmočnejše padavine pričakujemo danes do večera v vzhodni Sloveniji, kjer bodo ob tem vodotoki močno narasli, povečala se bo tudi nevarnost zemeljskih plazov.

OBETI

V četrtek in petek bo pretežno oblačno, a povečini suho vreme.

VIR: ARSO

Dogodki

Arso je za severovzhod Slovenije izdal rdeči alarm zaradi obilnejših padavin. Najmočnejše padavine pričakujejo danes dopoldne in sredi dneva.