Search
Close this search box.

Različni tipi šotorov za nepozabne dogodke – kako izbrati pravega?

Ko slišimo besedo šotor, večina pomisli na kampiranje, a šotori niso le za avanturistične podvige v naravi. Postali so vse bolj priljubljena izbira organizatorjev raznih dogodkov tako zasebne kot poslovne narave, gala dogodkov in vsega vmes.

Dogodek pod šotorom je zagotovo nekaj posebnega, saj zaradi svoje prilagodljivosti omogoča nepozabna doživetja različnih razsežnosti, na edinstvenih lokacijah in raznih tematik.

Prireditveni šotori torej omogočajo začasen in zaščiten prostor, popolnoma prilagojen potrebam ter željam organizatorja. In če ste tudi vi znašli v tej vlogi, berite dalje – predstavljamo vam vse prednosti najema in različne tipe šotorov.

Prednosti najema šotora

  1. Prilagodljivost lokacije – najem šotora vam omogoča, da lahko dogodek organizirate praktično kjerkoli, ne glede na to, ali je to na vašem vrtu, ob jezeru, v vinogradu ali na mestnem trgu. Recimo poročni šotor ali pagodo lahko postavite na domačo zelenico in se poročite kar doma. In to na zelo eleganten način!
  2. Edinstvena atmosfera – šotori lahko ustvarijo posebno in edinstveno vzdušje, ki ga je težko doseči na tradicionalnih prizoriščih.
  3. Možnost prilagojenega dekorja – šotori omogočajo popolno prilagodljivost pri dekoraciji, saj lahko sami izberete osvetlitev, barve, tla, pohištvo in druge elemente po lastnih željah. Naj bo poročni šotor ali pagoda, prostor lahko okrasite čisto po svojem okusu in ustvarite vzdušje, ki si ga bodo gostje zagotovo zapomnili.
  4. Pridih narave – postavitev prireditvenega šotora bo v vaš dogodek vnesel naravno okolje in svež zrak. Tako bodo vsi prisotni imeli občutek, da se zabavajo na prostem, hkrati pa bodo zaščiteni pred nepredvidljivimi vremenskimi vplivi.
  5. Hitra postavitev in demontaža- večina šotorov se lahko hitro postavi in razstavi, kar je idealno za enodnevne ali kratkotrajne dogodke.

Poročni šotor – ko pravljica postane resničnost

Kaj ne bi bilo čudovito večni DA izreči sredi narave in pod belino svečanega poročnega šotora še dolgo v noč nazdravljati v krogu svojih najdražjih? Ena izmed prednosti najema poročnega šotora je prilagodljivost lokaciji in široka paleta možnosti za dekoracijo in druge detajle.

Najem poročnega šotora je idealen za mladoporočence, ki za svoj dan želijo pravljično kuliso v objemu narave. Na travniku, ob jezeru, na plaži ali celo v vinogradu – postavite ga lahko skoraj povsod!

Najbolj priljubljeni za najem so seveda toplejši pomladni in poletni meseci. A glede na to, da poročni šotor s svojo konstrukcijo zagotavlja zaščito pred vsakim vremenom in da ga je v poletnih mesecih možno ohlajati, v hladnejših pa ogrevati, je vsak mesec v letu lahko mesec za poroko pod šotorom.

Poročni šotori imajo možnost poljubnega odpiranja in zapiranja stranic, dodate mu lahko lesen podij ali talno oblogo (preprogo), dodatni prostor za kuhinjo ali garderobo (pagode), različne stile pohištva, dekoracije in razsvetljave. Preprosto vse za pravljični ambient!

Pri izbiri bodite pozorni na število svatov, stil poroke in seveda vaš proračun.

Pagode – eleganca v malem

Pagode so elegantni šotori, primerni za različne dogodke, ne glede na to ali so zasebne ali profesionalne narave. So trpežne in primerne za daljšo uporabo na prostem, lahko so popolnoma odprte ali pa se jim pritrdijo stranske stene.

Pagode so idealne za manjše dogodke, kot so družinska srečanja, rojstnodnevne zabave ali predstavitve. Odlično se obnesejo tudi kot dodatni prostor ob prireditvenem šotoru (za potrebe cateringa, garderobe, kadilnice, predprostora) ali kot kulisa za poročni obred. Postavi se lahko na vrtu, terasi ali sredi mestnega parka.

Zaradi elegantnega videza in fleksibilnosti postavitve bo pagoda navdušila še najbolj zahtevne organizatorje.

Prireditveni šotor – za tiste večje, hrupne zabave!

Sejemski in prireditveni šotori so primerni za različne večje dogodke. Izbira se prilagaja vrsti prireditve, številu gostov in želenemu vtisu. Idealni so za koncerte, sejme ali športne dogodke. Organizatorji se za prireditvene šotore odločajo zaradi velike kapacitete, prostornosti in možnosti prilagoditev.

Za postavitev so potrebne večje površine na prostem in običajno se jih organizatorji poslužujejo v toplejših mesecih.

Pri najemu upoštevajte predvideno število obiskovalcev, potrebo po dodatni opremi (kot so stojnice ali oder) in proračun.

VIP šotori – za ekskluzivne zabave

VIP šotori so priljubljeni na dogodkih višjega nivoja in zanje se zanimajo najbolj zahtevne stranke. Naj bo gala večer, korporativni dogodek, luksuzna zabava – VIP šotori bodo navdušili vse VIP goste!

VIP šotori svoj prostor najpogosteje najdejona ekskluzivnih lokacijah, kot so denimo terase visokih stavb ali pa na zasebni plaži ob morju. Organizatorji se za njih odločajo zaradi njihove elegance, prestiža in posebne atmosfere, ki jo ustvarjajo. 

VIP šotor izberite glede na seznam VIP gostov, lokacijo in dodatne zahteve, kot sta morda rdeča preproga ali posebna razsvetljava.

Stretch šotor – vsestranskost in eleganca

Stretch šotor je trenutno paradni konj med vsemi šotori, saj s svojo organsko obliko in raztegljivim materialom dosega zahteve vseh možnih priložnosti. Lahko je nadstrešek v restavraciji ali idilična kulisa zasebnega dogodka.

Prilagaja se vsakemu objektu in terenu, najpogosteje pa se za stretch šotore odločajo organizatorji, ki želijo dinamičen izgled, združen s prilagodljivostjo in sodobno estetiko. Stretch šotor se lahko postavi skoraj povsod, ne glede na podlago ali tla.

Ne glede na to, ali organizirate romantični zasebni dogodek ali večjo prireditev, za vaš dogodek vsekakor obstaja popoln šotor.

Poročni, stretch, VIP šotori in pagode … ponudba je široka in izbira pravega je lažja s strokovno podporo. Zato se za najem šotora obrnite na podjetje KBG d.o.o. ali njihovo spletno stran mobil-plac.com in z veseljem vam bodo pomagali realizirati vaš nepozaben dogodek.

Dogodki

Ko slišimo besedo šotor, večina pomisli na kampiranje, a šotori niso le za avanturistične podvige v naravi. Postali so vse bolj priljubljena izbira organizatorjev raznih dogodkov tako zasebne kot poslovne narave, gala dogodkov in vsega vmes.