Razkrivamo najbolj popularne izbire barve za garažna vrata

Garažna vrata so morda ena od najbolj vidnih točk doma. Pomembno je, da so kakovostna, dobro izolirana, iz vzdržljivih materialov, odporna na vremenske razmere in seveda tudi estetska. Ob nakupu kakršnekoli nove opreme si želimo, da bi vrata obstoječ izgled ponesla še na višjo raven. Pri izbiri barve moramo upoštevati celoten izgled doma, barvo vhodnih vrat, okenskih okvirjev in zunanjo ureditev doma. Vas zanima, katere barve garažnih vrat so trenutno najbolj popularne?
IMG-d701d1f741fe9c7f7d3df431bf966785-V

1. Klasične barve so še zmeraj priljubljene

Najbolj klasična in priljubljena barva ostaja bela. Takšna garažna vrata so svetla in jasna, ki domu dodajo eleganten in moderen pridih. Klasična in vedo dobra izbira, ki pa ima tudi slabe strani. Ena od teh je, da se hitreje umažejo. Izredno priljubljeni barvi sta tudi bež in antracitna. Barvi sta nevtralni, vendar delujeta prefinjeno in povečata všečnost doma. Garažna vrata teh barv bodo izboljšala izgled doma, so izvedeli v podjetju Hanus.

2. Črna in temno siva garažna vrata

Črna je že od nekdaj priljubljena barvna izbira garažnih vrat. V novejših in modernejših stanovanjskih naseljih lahko pogosto opazimo globoko črno-modre ali pa temno sive barve vrat. Ti odtenki namreč veljajo za nekoliko bolj trendovske kot klasična črna. Vsekakor pa moramo pri črnih in zelo temnih odtenkih razmisliti tudi o drugih elementih doma. Črna garažna vrata običajno močno izstopajo, zato jih je treba uskladiti tudi z vhodnimi vrati in z okenskimi okvirji, svetujejo v podjetju Hanus.


3. Na voljo tudi naravni toni

Če ste pristaš toplejših tonov, vas bodo morda navdušila rjava barva in vsi odtenki lesa. V kolikor je imitacija lesa lepo izvedena, bodo garažna vrata v trenutku izgledala razkošnejša. Je pa ta barva več kot primerna za domove klasičnega videza. Rjava barva domu doda pridih topline in domačnosti.

To, kako zelo se bodo poškodbe poznale na vratih pa je odvisno od njihove strukture – pri gladki se bodo poškodbe videle prej, kot pa recimo nastrukturiranem motivu, kot sta Woodgrain ali Techanusflex. Slednji je dodatno obdelan z nanotehnologijo, zato prah in umazanijo še bolj odbija, pojasnjujejo v podjetju Hanus.

Preberite tudi: Štiri stvari, ki vplivajo na ceno novih garažnih vrat

Barva garažnih vrat je stvar okusa. Kakršnokoli barvo boste izbrali, v podjetju Hanus priporočajo, da ob tem izberete kakovostnega ponudnika garažnih vrat, ki vam bodo služila še dolga leta.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.