Ravne na Koroškem obiskali pripadniki in pripadnice Slovenske vojske

Včeraj so se na Koroškem, na ključnih točkah naše krajine za obstoj slovenstva, mudili pripadniki in pripadnice Slovenske vojske, 74. pehotnega polka Vojašnice Generala Maistra Maribor.

Na Ravnah so se ustavili tudi pri Malgajevem spomeniku, kjer jih je pozdravil podžupan Andrej Erjavec. V nagovoru se jim je zahvalil za njihovo požrtvovalno delo v službi domovine in naroda, še posebej pa je izpostavil preteklo dobro sodelovanje z Občino Ravne na Koroškem in izrazil željo po nadaljevanju gradnje uspešnega prijateljstva tudi v prihodnje.

Zgodovinski vidik dogajanja na Koroškem je predstavil predsednik Koroškega domoljubnega društva Franjo Malgaj prof. Vladimir Ovnič, Območno združenje slovenskih častnikov Mežiške doline je zastopal sekretar Branko Kaker.

Občina Ravne na Koroškem SV omogoča, da so v njihovi občini prisotni s svojo izpostavo, s predstavnikom Slovenske vojske na Čečovju, prav tako Občina skrbi, da lahko pripadniki SV na Ravnah koristijo objekte za šport in rekreacijo; oni pa se na Ravnah vedno z veseljem odzovejo vabilom k sodelovanju, denimo vsakoletno pri občinskih čistilnih akcijah, sodelujejo na krajevnem prazniku, rekreativno se udeležujejo teka po stopnicah t. i. Miklavževega teka, vedno lahko nanje računajo v sklopu Civilne zaščite in pomoči pri naravnih nesrečah,…

Zapisali so še, da se jim zahvaljujejo za obisk in uspešno sodelovanje v preteklosti, ter se tudi v prihodnje nadejajo dobrega in uspešnega dela.

Vir: ravne.si