Search
Close this search box.

Ravne na Koroškem bogatejše za nov trgovski center (FOTO)

Na Ravnah na Koroškem so danes namenu predali nov trgovski center, ki skupno prinaša 45 novih delovnih mest in v sklopu slednjega je bila odprta 111. trgovina SPAR.

Tako je danes potekala tudi otvoritev hipermarketa SPAR Ravne Javornik. Spar Slovenija bo v mesecu decembru, ki še posebej naglaša dobrodelnost, s pomočjo obiskovalcev razdelil donacijo v višini 3.000 evrov in z njo podprl tri lokalne organizacije: Društvo Koroški medgeneracijski center, Prostovoljno gasilsko društvo Ravne ter Društvo Hiška Ravne.

Po devetih mesecih gradbenih del se je z današnjim dnem na Koroški cesti 6 odprla popolnoma nova in hkrati druga trgovina SPAR na Ravnah na Koroškem. Investitor gradnje trgovskega objekta Javornik, v katerem se nahaja nov hipermarket SPAR, je podjetje CP Nepremičnine d. o. o. V novem nakupovalnem centru so tudi drogerija, kavarna in dve trgovini z oblačili.

Nova trgovina SPAR obsega 1.449 kvadratnih metrov površin, od tega predstavlja prodajni del približno 900 kvadratnih metrov, celotna investicija podjetja SPAR Slovenija v opremo nove trgovine pa je znašala 1,25 mio evrov. Trgovina združuje trajnostne rešitve, elemente moderne gradnje ter prepoznavno privlačno podobo, ki zaznamuje trgovine SPAR po vsej Sloveniji. Za osvetlitev so uporabili varčne LED žarnice, za vzdrževanje primerne temperature objekta pa talno gretje in hlajenje ter sodobni sistem, ki uporablja 100 % naravni plin CO2. Slednji je stalnica v vseh novih trgovinah SPAR, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov in je posledično okolju prijaznejši. V trgovini je med drugim omogočeno tudi zbiranje povratne embalaže v avtomatih Tomra, s katerim lahko kupci podprejo krožno gospodarstvo.

V ospredju trgovine se nahaja Sparova tržnica z bogato ponudbo sezonskega sadja in zelenjave, v kateri posebno mesto zavzema lesen kozolec z izdelki slovenskih pridelovalcev. Med izbiro dnevno svežih in v trgovini pripravljenih jedi Spar To Go lahko najdete raznovrstne sendviče, pečene jedi, solate, sladice ter mešanice svežega sadja, ki se bodo odlično izkazali v trenutkih lakote in pomanjkanja časa. Poskrbeli so tudi za široko izbiro kruha in peciv na samopostrežnem oddelku s pekovskimi izdelki ter dobro založeno delikateso mesnice in ribarnice. Za prijetno nakupovanje in zadovoljstvo kupcev skrb uigrana ekipa 23 sodelavcev, zaposlena za polni delovni čas, pred trgovino pa je na voljo kar 107 brezplačnih parkirnih mest.

Odprtja že 111. trgovine Spar v Sloveniji se je udeležil tudi župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, ki je svoje prve vtise ob ogledu novega objeta in poslovalnice strnil: »Ravne na Koroškem si zaslužijo nakupovalno-gostinski kompleks, ki sledi vsem sodobnim standardom in omogoča nove zaposlitve mnogim občankam in občanom. Z združevanjem trajnostne in moderne gradnje ter uporabnimi rešitvami ob vstopu v mesto Ravne na Koroškem prispeva k izgledu lokacije in kakovosti življenja. Vsem ponudnikom, združenim pod skupno streho tega nakupovalnega središča na Javorniku izrekam toplo dobrodošlico in sem, tako kot župan kot tudi kot bodoči obiskovalec, vesel nove pridobitve. Upamo tudi na boljše čase, kar se tiče epidemičnih razmer, da bodo Ravenčanke in Ravenčani lahko bolj sproščeno obiskovali naš novi nakupovalni center.«

David Kovačič, generalni direktor Spara Slovenija, je otvoritev pospremil z besedami: »Za nami je kar devet intenzivnih mesecev in ponosni smo, da lahko prebivalcem Raven na Koroškem ter okoliških krajev še pred novim letom ponudimo prijazno in moderno nakupovalno izkušnjo v prijetnem ambientu. Pri izpeljavi slehernega projekta stremimo k čim bolj trajnostnim rešitvam v želji, da ostajamo odgovoren partner za družbo in okolje, v katerem delujemo.«

Otvoritev trgovine Spar je popestrilo glasovanje kupcev za donacijo v višini 3.000 evrov, ki bo razdeljena med Društvo Koroški medgeneracijski center, ki bo denar namenilo prostovoljcem za njihovo požrtvovalno delo, Prostovoljno gasilsko društvo Ravne za nakup nove gasilske opreme ter Društvo Hiška Ravne za izvedbo predavanj o ozaveščanju o specifičnih učnih težavah.

DELOVNI ČAS HIPERMARKETA SPAR RAVNE JAVORNIK: PON–SOB: 8.–20.

V sklopu novega nakupovalnega centra je potekala tudi otvoritev nove poslovalnice DM

V Sloveniji je dm prisoten že več kot 25 let in si prizadeva svojim strankam ponuditi le najboljše – ugodne cene in široko ponudbo. V dm prodajalnah in v dm spletni trgovini dm.si najdemo bogato ponudbo izdelkov za lepoto in zdravje, nosečnice in nego dojenčkov ter otrok, gospodinjstvo, fotografijo in medicinske pripomočke. Poseben poudarek v tem času pa je seveda na prazničnih darilnih setih in dišavah.

Dm prodajalna na Ravnah na Koroškem, na naslovu Javornik 51, bo že kar 97. v Sloveniji. Vodja poslovalnice je Anja Kališnik. Nova dm prodajalna vabi k obisku v odpiralnem času centra.

Gostinski lokal šTO

V nakupovalnem centru je gostinski lokal, kava bar šTO, odprla izjemna plavalka, srčna in delovna Ravenčanka, Tjaša Oder.

Tjaša Oder, ena najboljših slovenskih plavalk vseh časov in večkratna olimpijka letos po koncu športne kariere med posebne osebne dosežke dodaja tudi naziv – podjetnica. Ker ji je blizu trdo delo in motiviranost za doseganje ciljev, se na Ravnah nadejajo še ene dobre in uspešne lokalne zgodbe.

Odpiralni čas lokala je od PON–ČET, od 6. –21. ter od PE–NE, od 7.30–21. ure.

V današnjem dnevu sta v sklopu trgovskega centra Javornik vrata za stranke odprli tudi prodajalni MANA, na naslovu Javornik 70 in NKD, kjer vas čaka velika izbira oblačil in posebne otvoritvene ugodnosti.

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Na Ravnah na Koroškem so danes namenu predali nov trgovski center, ki skupno prinaša 45 novih delovnih mest in v sklopu slednjega je bila odprta 111. trgovina SPAR.