Ravnatelj slovenjgraške gimnazije: “Za maturante je danes res poseben dan”

Po več mesecih šolanja na daljavo so se po tednu počitnic v šolske klopi vrnili maturanti in maturantke slovenjgraške gimnazije. Ravnatelj gimnazije Stane Berzelak nam je zaupal, kako je potekalo testiranje zaposlenih, kako imajo organiziran pouk ter kaj dijake čaka v naslednjih dneh.
IMG_2655

Danes so se v šolo vrnili maturanti slovenjgraške gimnazije. Njihova prisotnost je po besedah ravnatelja Staneta Berzelaka več kot 90 odstotna, prisotni pa so tudi prav vsi njihovi profesorji. “Ti so bili testirani že v petek, zato da ne bi prišlo do morebitnih logističnih zadreg pri organizaciji pouka. Torej pozitiven na hitrem testu ni bil nihče,” ob tem doda ravnatelj in pojasni: “Da bi varovali drug drugega, smo se dogovorili, da vsi nosimo ves čas zaščitne maske. Dijaki so razporejeni v malo “večje mehurčke”, saj je v vsakem nadstropju samo en razred, ki ima tudi svoj ločen vhod. Torej na srečo nimamo organizacijskih zadreg.”

Ravnatelj gimnazije ob tem razloži, da je za maturante danes res poseben dan, saj so po dolgem času spet skupaj s svojimi sošolci. “Ne pozabimo, da so v skoraj enem letu bili v šoli skupaj le en mesec in pol. Sem pa navdušen, da je tudi danes njihov pristop zelo odgovoren, da dosledno spoštujejo vsa navodila in dogovore. Če bi tako ravnali vsi v vseh okoljih, potem se nam ne bi bilo potrebno bati ponovnega zaprtja,” še pove.

Berzelak pa še razloži: “V šoli bo zdaj skupaj veliko lažje ugotoviti, kje so nastale kakšne nejasnosti pri pouku na daljavo.” Prednost pa bodo v naslednjih dneh dajali laboratorijskim vajam ter predmaturitetnemu preizkusu, ki se začne prihodnji teden.

Preberite še: Berzelak: “Osebno podpiram protest dijakov, saj odgovorni res niso naredili vsega, kar bi se dalo, da njihova odsotnost s šole ne bi bila tako zelo dolga”

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije