Search
Close this search box.

Ravensko železniško postajo so (končno) prenovili (FOTO)

Dotrajana železniška postaja na Ravnah na Koroškem, ki bi bila sicer potrebna temeljite prenove že pred leti, se v teh dneh le ponaša z novo podobo.

Preberite tudi: Ravensko železniško postajo bodo (končno) obnovili. V tem prispevku najdete tudi fotografije, kako je postaja bila videti pred obnovo.

V sklopu obnove so med drugim odstranili dotrajano in uničeno stavbo postaje, ki je bila v preteklosti pogosto tarča vandalizma, namestili nove nadstreške, dodali javno razsvetljavo, obnovili so peron in zgradili dostopno pot, ki je bila včasih makadamska, danes pa je primerna tudi za invalide. Za celoten projekt so namenili približno 1,3 milijona evra.

Pogodba z izvajalcem, to je konzorcij podjetij Rafael in SŽ Železniško gradbeno podjetje, je bila podpisana novembra lani, izvajalec pa je z delom končal v teh dneh, so sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo. Pri tem naj še omenimo, da ponovna uvedba prodaje vozovnic na blagajni, ki je bila ukinjena že leta 2008, tudi po prenovi ni predvidena.  

Dogodki