Ravenski župan Rožen z ugotovitvami, kje so se okužili občani

Na Ravnah na Koroškem imajo na 06.12.2020 število obolelih 133. Ugotovitve, kje so se okužili njihovi občani je na družbenem omrežju Facebook zapisal ravenski župan dr. Tomaž Rožen.
Tomaž Rožen

“Smo v času adventa, v času pričakovanja. Žal pa smo tudi v času Korona epidemije, ki nas je prizadela bistveno bolj, kot smo tudi največji optimisti pričakovali,” je svoj zapis začel ravenski župan in dodal, da se število okuženih v njihovi občini ne umirja. “Veliko se nas čudi zakaj je temu tako? Vsak pri sebi se drži ukrepov, število obolelih pa ne pada. Zakaj? Na Ravnah imamo na 06.12.2020 število obolelih 133,” je dodal Rožen ob tem pa zapisal ugotovitve, kje so so okužili občani:

  1. Delovne organizacije – 30%
  2. Zaposleni v zdravstvu in varstvo starejših – 23 % (edino ta skupina se testira brez simptomov)
  3. Družinski stiki – 25%
  4. Neznano – 17%
  5. Šport, turizem – 5%.

Ob ugotovitvah je zapisal, da se vidi, da se na Ravnah ukrepi vlade in NIJZ v veliki meri spoštujejo. “Toda najbrž nam ostajajo manjši detajli, ki se jih niti ne zavedamo in ti povzročajo, da število obolelih ne začne padati.” Za konec pa je dodal, da so včasih dovolj malenkosti, da se virus širi. “Bodite pozorni, pazite nase in na druge. Ostanite zdravi,” je zapis sklenil župan.

Preberite še: Na Koroškem v ponedeljek potrdili 39 novih okužb, največ na Muti

VIR: FB Tomaž Rožen

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.