Search
Close this search box.

Ravenski bazen ima nov balon

Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem ter Občina Ravne na Koroškem se z oktobrom ponašata z novo pridobitvijo, in sicer balonom, ki služi kot pokrita vadbena površina. O tem smo v Koroških novicah že pisali.

Glede težko pričakovane pridobitve pa smo se z vprašanji obrnili tudi na mag. Aleša Logarja, direktorja ZKŠTM.

Slednji je glede pokritih površin za vadbo povedal, da je bilo za balon dano javno naročilo v višini 132.000 €. Posel je dobilo podjetje Duol. Financirajo ga na obroke, 60.000 € v letu 2018 (sponzorji, donatorji, razpis), ostalo pa bodo poravnali v 3 obrokih, v letih 2019, 2020 in 2021.

FOTO: Aleš Logar

»Površine so v zimskem času prvotno namenjene plavalnemu klubu. Seveda pa jih zelo aktivno tržimo za priprave in s tem povečujemo število nočitev v hostlu«, še dodaja Logar.

Glede balona pa so na spletni strani ZKŠTM zapisali

Zaradi nenehnega pomanjkanja dvoran in vadbenih kapacitet sta zavod in občina iskala smiselno rešitev. Ta je v pokritem vadbenem prizorišču v Športnem centru Ravne, ki ga boste našli pod velikim balonom. V dopoldanskem času ga bodo s pridom uporabljali učenci Osnovne šole Prežihovega Voranca in Šolskega centra Ravne, popoldanske ure pa bodo namenjene za treninge selekcije KNK Fužinar. Večerne ure so namenjene rekreaciji oz. rekreativnim športnikom. Pridobitev bo hkrati igrala ključno vlogo tudi pri številnih pripravah športnikov, saj bo zavod tako lahko sprejemal nove skupine športnikov, ki jim bo vadba odslej omogočena tudi v zimskem času ter sicer neugodnih vremenskih razmerah. Korak dalje v smeri razvoja športno-rehabilitacijskega turizma na Ravnah. Vabljeni, da si novo pridobitev ogledate tudi sami!

FOTO: Aleš Logar

Odprla pa se je tudi debata glede financiranja ZKŠTM.

Kot navaja Logar: »Stroški energije in vzdrževanja se seveda povečujejo in prav tako se spreminjajo razmerja in podjetja. Vse to pa za sabo pripelje povečanja. Tako sem jaz predlagal novo formulo financiranja. Trenutno smo zavod, ki v leto vstopa vedno z mankom sredstev, saj v imenu lastnika (občine) tržimo objekte in na ta način zmanjšujemo obveznosti, ki jih ima občina iz naslova objektov. Tega manka pa mi v celoti ne moremo pokriti s tržno aktivnostjo. Velik del uspemo, dela pa ne. Zato vedno težava, da je treba pokrivati dolg. Sami želimo poslovati transparentno in likvidno, zato predlagamo novo formulo, ki v osnovi zajema tržne cilje zavodu pa se sredstva zagotovijo v zadostni meri in ne na način, da se potem pokriva manko za nazaj. Mi smo v dveh letih povečali prihodke iz 1.1 MIO na 1.6. MIO pa še vedno ne uspemo vsega pokriti.«

 

Dogodki