Search
Close this search box.

Ravenski bazen dobiva novo podobo

Ravenski bazen je eden izmed koroških športnih in turističnih objektov z najdaljšo tradicijo. V takoimenovanem zimskem bazenu na DTK-ju so se kopali že naši starši in stari starši, pred desetletjem in pol pa se mu je pridružil še odprt letni bazen, ki poleti skrbi za osvežitev Korošcev, ob koncu kopalne sezone pa ga pokrijejo s ponjavo in ga tako spremenijo v vadbeni in tekmovalni bazen domačega plavalnega kluba.

Vse od odprtja leta 2004 pa do danes bazen več kot odlično služi svojemu namenu, vendar so določeni deli že klicali po obnovi. Da bi bazen lahko nemoteno obratoval tudi prihodnjo kopalno sezono, se je Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti kot upravljalec objekta, odločil za pomembno investicijo v obnovitvena dela.

Trenutno poteka prenova bazenske ploščadi. Dotrajane tlakovce bodo v celoti zamenjali z metličenim betonom, kar bo omogočalo lažje vzdrževanje in daljšo obstojnost. V nadaljevanju bodo namestili še lesene dodatke. Kot je pojasnil direktor ZKŠTM Aleš Logar, so si kot cilj zadali lepšo podobo bazena in s tem tudi več kopalcev, upajo pa tudi na več kopalnih dni. Dela naj bi se zaključila 2. junija, kar bo še ravno pravi čas za poletno kopalno sezono, ki se praviloma začne okoli 15. junija, odvisno od vremena.

Toda ker bazena ne uporabljajo le rekreativni kopalci, pač pa je ključnega pomena za Plavalni klub Fužinar, bodo poskrbeli tudi za funkcionalnost objekta čez vse leto. Ob koncu letne sezone bodo namreč namestili nov balon. Dosedanji je namreč že odslužil svojemu namenu.

Strošek prenove bazenske ploščadi bo v celoti pokrila občina iz proračunskih sredstev, znaša pa okoli 120.000€. Nekoliko več, 125.000€, znaša nov balon, strošek pa bo Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti pokril deloma iz lastnih sredstev, deloma s prispevki sponzorjev in donatorjev, deloma pa iz proračuna za prihodnje leto.

“Tako obnova bazenske ploščadi, kot tudi zamenjava ponjave sta bili nujni investiciji. Če se zanju ne bi odločili, bi to pomenilo konec kopalnega športa na Ravnah,” pojasnjuje Aleš Logar.

Nova ponjava bo predvidoma prispela 15. septembra, ko se letna kopalna sezona zaključi in se bazen pokrije z balonom.

 

 

Dogodki