Radeljski župan, podžupan in poveljnik CZ kot prostovoljci na pomoč v DSO Hmelina

V Domu starejših občanov Hmelina v Radljah ob Dravi, kjer so v sredo imeli okužbo z novim koronavirusom potrjeno pri skupno 37 stanovalcih in 16 zaposlenih, se soočajo tudi s pomanjkanjem kadra. Po besedah radeljskega župana mag. Alana Bukovnika je občina domu ves čas na razpolago, že od prve potrjene okužbe naprej z njimi zelo dobro sodelujejo in jim nudijo vso potrebno podporo. Župan, podžupan Robert Potnik in poveljnik civilne zaščite Bogdan Ladinik pa bodo kot prostovoljci poskušali razbremeniti tudi tamkajšnje zaposlene.
phoca_thumb_l_dom hmelina02

“V preteklem tednu je za Covid-19 zbolela prva oseba v Domu starejših občanov Hmelina. Od takrat naprej se okužba nezadržno širi med stanovalci in zaposlenimi. Tako, kot smo bili dogovorjeni že prej, smo se v skladu s prošnjo za pomoč pri iskanju primerne lokacije za premestitev bolnikov takoj odzvali in za ta namen ponudili Mladinski hotel v Radljah ob Dravi, ki je bil zgrajen kot invalidom prijazen hotel (urejene klančine, invalidom prilagojeno dvigalo in sanitarije) in je ravno zato bilo prejetih 800.000 evrov iz EU,” je v današnjem sporočilu za javnost uvodoma zapisal radeljski župan mag. Alan Bukovnik.

“V soboto smo prejeli telefonski klic iz ministrstva za delo in ministrstva za zdravje (ga. Romih in ga. Švarc) v katerem so občino Radlje ob Dravi zaprosili, da pomaga pri prevozu 25 bolniških postelj iz UKC Maribor v Topolšico, kjer so našli na ministrstvu prostor za vzpostavitev rdeče cone,” opisuje nastalo situacijo Bukovnik, ki se je sodelujočim tudi zahvalil.

“Prvi klic sem prejel v soboto dopoldan, v soboto popoldan so bile postelje že pripravljene za stanovalce našega doma v Topolšici, zato še enkrat izrekam zahvalo poveljniku CZ Radlje ob Dravi g. Bogdanu Ladiniku in Javnemu podjetju Kanalizacija in čistilna naprava skupaj s kooperanti za odzivnost in uspešno opravljeno nalogo.”

Kot piše Bukovnik, so na občini zaradi izjemne stiske vseh v Domu starejših Hmelina včeraj prejeli ponovno prošnjo za pomoč. Iz doma so župana zaprosili za uporabo pisarniških prostorov za njihove zaposlene. “DSO Hmelina so že ponujeni prostori v Dvorcu Radlje (Poročna dvorana) v kateri bodo lahko izvajali svojo pisarniško dejavnost,” je na Facebooku zapisal župan in pojasnil, da so jih iz doma prosili tudi za zabojnike, s čimer jim žal niso uspeli ustreči, saj so zabojnik, ki ga ima občina Radlje ob Dravi na razpolago, že v prvem valu epidemije oddali Zdravstvenemu domu Radlje za covid-19 ambulanto.

Župan je v zapisu še dejal, da se v Domu Hmelina soočajo tudi s kadrovsko stisko, zato prosijo za kakršnokoli pomoč pri opravljanju njihove dejavnosti. “Zato sem se skupaj s podžupanom Robertom Potnikom in poveljnikom civilne zaščite Bogdanom Ladinikom odločil oddelati en delovni dan kot prostovoljec v DSO Hmelina. Prosili smo za delo čez vikend, saj bomo tako vsaj za en “šiht” razbremenili zaposlene v domu,” je sklenil zapis Bukovnik.

Pri tem naj še omenimo, da so v Terme Topolšica, v objekt Mladika, v sredo prepeljali 33 okuženih stanovalcev iz radeljskega doma, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.