Search
Close this search box.

Radeljski petošolci V ZDA osvojili pokal za svoj izum

Radeljski petošolci so navdušili svet. Njihova ekipa GoLegoGo je na svetovnem prvenstvu  First® Lego® League (FLL) v St. Louisu v ZDA osvojila pokal za svoj izum, robotsko raco, ki zbira invazivne rdeče polže.

FLL je mednarodni multidisciplinarni raziskovalni program, ki mladim približuje znanost, jih navdušuje za raziskovanje in jih uči reševanja problemov. Spodbuja radovednost, ustvarjalnost, inovativnost, uči podjetnosti, sodelovanja, deljenja in poudarja skupinsko delo – veščine, ki jih bodo zagotovo zelo potrebovali v življenju in na poklicni poti. Radeljčani Žan Jambrošič, Denis Krajnc, Dejan Krajnc, Jan Krajnc, Maruša Helbl, Adam Petrič, Anže Strušnik, Hana Eva Habjan, Nika Sušek, Nuša Auberšek in Anej Križanič so najmlajša sodelujoča ekipa, ki je pod vodstvom mentorja Boštjana Ledineka našla rešitev za pogosto težavo ljubiteljskih vrtnarjev. Iz več kot 3000 kock so sestavili robotsko raco, ki zbere polže, jih shrani in odnese v zabojnik.

Na festivalu FLL so mladi Radeljčani postavili tudi stojnico, kjer so predstavljali domovino, obiskovalce pa so takoj očarali s svojo komunikativnostjo in prisrčnostjo.

Za svoj izum so prejeli pokal iz kategorije posebnih nagrad ocenjevalcev. To so priznanja za ekipe, ki so se med prvenstvom še posebej izkazale, bile zelo dinamične oziroma so izstopale na več področjih hkrati in ne posebej v posamezni kategoriji, zato se ocenjevalci skupaj odločijo in taki ekipi podelijo posebno nagrado.

Dogodki