Search
Close this search box.

Radeljski osnovnošolci tudi letos brezplačno na kopališče

Počitnice se bližajo, temperature se višajo in uradno so se odprla že prva kopališča po Sloveniji. Tudi radeljska občina ima svoje kopališče pri Vodnem parku Radlje ob Dravi, ki pa trenutno še ni odprlo svojih vrat. Kdaj načrtujejo sezonsko odprtje, spremljajte TUKAJ. Je pa osnovnošolce iz Radelj ob Dravi razveselila novica, ki jo je zapisal župan Alan Bukovnik.

Župan Alan Bukovnik je na svojem Facebook profilu včeraj zapisal takole:

Spoštovane občanke in občani!
Tudi letos bo otrokom (učencem osnovne šole) v času šolskih počitnic občina financirala stroške kopalnih kart v Vodnem parku Radlje ob Dravi. Način izkoriščanja kopalnih kart v letu 2020 je naslednji:

• Upravičenci do brezplačnih kopalnih kart so otroci (učenci osnovne šole) in otroci s posebnimi potrebami, ki so občani občine Radlje ob Dravi (vsaj eden izmed staršev mora imeti stalno prebivališče v občini Radlje ob Dravi);
• Karte je možno izkoristiti od ponedeljka do petka v času šolskih počitnic;
• Dnevne/poldnevne kopalne karte bodo lahko upravičenci (ob predložitvi dokazila o stalnem prebivališču) dvignili med tednom (od ponedeljka do petka) od 9. do 15.30 v MKC-ju, in sicer za kopanje za posamezen dan.

Gospod Bukovnik je zapisal tudi kakšna so priporočila NIJZ za uporabo kopališč : “Nacionalni inštitut za zdravje (NIJZ) je izdal Higienska priporočila za športna bazenska kopališča in kopalno vodo v bazenih v času sproščanja ukrepov (Covid-19). Za preprečitev širjenja virusa, ki povzroča koronavirusno bolezen Covid-19, mora upravljavec kopališča število kopalcev prilagoditi za doseganje dovoljene varnostne razdalje med obiskovalci in kopalci v bazenu, zato prosimo, da se na kopališču predhodno preveri glede možnosti kopanja.”

Več o priporočilih, pa si lahko preberete tudi TUKAJ

VIR: ŠKTM Radlje ob Dravi,
Facebook(Alan Bukovnik)