Search
Close this search box.

Radeljske dneve zaključili s tradicionalnim “Hmeljarskim likofom” (FOTO)

Tradicionalno praznovanje praznika občine Radlje so danes zaključili s "Hmeljarskim likofom".

Letošnji Radeljski dnevi, ki so jih uradno otvorili 9. septembra s položitvijo temeljnega kamna Aglomeracija 10991 Zg. Vižinga – Občina Radlje ob Dravi, so pri koncu.

Radeljska srečanja, ki so nazaj po dveh letih premora, sta pripravila Javni zavod ŠKTM Radlje in Občina Radlje ob Dravi skupaj z lokalnimi društvi in institucijami. Tokrat so potekala od 8. septembra na različnih lokacijah na območju Radelj ob Dravi. Ob tem pa velja poudariti, da so bile vse prireditve v času dogajanja brez vstopnine.

Organizatorji prireditve se vsako leto trudijo program še izboljšati in obiskovalcem ponuditi več različnih dogodkov. Nekatere prireditve so že tradicionalne, zato jih ohranjajo in prirejajo vsako leto. Se pa vedno trudijo dodati tudi kaj novega, inovativnega in tako je bilo tudi tokrat.

Javni zavod ŠKTM Radlje in Občina Radlje ob Dravi sta namreč letos poskrbela za številne novosti. Organizirali so vikend poln glasbe, zabave in druženj – »Rad ’mam vikend«. Ena od novosti je bila tudi Naša tržnica, ko so obiskovalci lahko kar dva dni nakupovali dobrote in izdelke lokalnih ponudnikov.

Pripravili so tudi glasbeni muzikal z domačimi izvajalci, ki so ga poimenovali Koncert V SOJU BROADWAJSKIH LUČI, na katerem sta se predstavila Dekliški pevski zbor Aglaja pod vodstvom Kerstin Pori in Big Band Radlje pod vodstvom Aljaža Razdevška.

Projekt je bil izveden kot glasbeno-scensko delo z dialogi, plesom in pevskimi točkami, ki temeljijo na popularni in jazzovski glasbi. Obiskovalci so tako uživali v skladbah najznamenitejših muzikalov, ki so bili izvedeni na Broadwayu (Briljantina, Levji kralj, Chicago, Fantom iz opere, Mačke …). Gosti: plesalci Plesne izbe Maribor pod mentorstvom Dalande Diallo in Anite Čanadi. Solista: Erik Zavolovšek in Dora Ožvald. Avtor aranžmajev za Big Band in zbor: Jean Markič. Moderator: Gregor Gartner.

Včeraj so v Radljah na svoj račun prišli tudi ljubitelji dalmatinske glasbe, ki so uživali ob zvokih klape Kampanel, za nepozabno zabavo pa so poskrbeli še Luka Basi, ansambel Čuki in stand up komik Gašper Bergant.

Tako je bilo praznično, veselo in pestro v Radljah vse do danes, ko je sledil zaključek prireditve Radeljski dnevi 2022. Kot veleva tradicija, se je praznovanje praznika občine Radlje ob Dravi tudi tokrat zaključilo s “Hmeljarskim likofom“, ki je zaradi slabega vremena potekal v Športni hiši Radlje, za zabavo pa je poskrbela zasedba Zvita Feltna. 

FOTOGALERIJA“Hmeljarski likof

Dogodki

Tradicionalno praznovanje praznika občine Radlje so danes zaključili s "Hmeljarskim likofom".