Rad ‘mam tek vabi v Radlje ob Dravi

FOTO: www.radmamtek.si

V Radljah ob Dravi se bodo v nedeljo, 20. septembra, zbrali ljubitelji teka od blizu in daleč in se udeležili največjega tekaškega dogodka na Koroškem Rad 'mam tek. 

Začetek projekta Rad ‘mam TEK se je pričel v Radljah ob Dravi leta 2011 in sovpada z izgradnjo novega Športnega stadiona ter ustanovitvijo Koroškega atletskega kluba Radlje ob Dravi, gonilna sila pa je organizacijska ekipa tekaških navdušencev, ki želijo z množičnim tekom po ulicah Radelj ob Dravi ta šport približati ljudem na prijazen in zanimiv način.

Posebnost teka je tudi njegova trasa, saj med drugim poteka skozi tovarno. Tekači bodo lahko tekli na 5 in 10 km kot posamezniki, ženske trojke na 5 km, mešane in moške trojke pa na 10 km. Od lanskega leta lahko sodelujejo tudi otroci, ki bodo letos tekli v več različnih starostnih kategorijah.

Pripravili so tudi nekaj novosti, med najpomembnejšimi je tek gasilcev posameznikov in trojk na 5 km. Organizatorji Koroški atletski klub, Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi, Maxi sport in Občina Radlje ob Dravi pričakujejo glede na dober odziv pretekla leta tudi letos med 400 in 500 tekačev.

Vsi prijavljeni tekači bodo prejeli topel obrok, kupon za ugodnejše nakupe v trgovinah Intersport, celodnevno karto za kopanje v Vodnem parku Reš v Radljah ob Dravi za leto 2015/2016 ter različna darilca sponzorjev. Za animacijo in varstvo otrok bo poskrbel TIM, maskota Malčkovega športa.

Dogodki