Search
Close this search box.

Pvaninski abuhi imajo novega člana

Pvaninske abuhe je zapustil Miha Rošer. Namesto njega pa bo v ansamblu sodeloval 22-letni Alen Kogelnik z Raven na Koroškem

Kot je v predstavitvenem zapisu omenil Alen ga glasba spremlja že od malih nog.Harmoniko sem začel igrati pri osmih letih, kitaro pa pri štirinajstih. V ansamblu bom tako igral kitaro in pel. Pred Abuhi sem igral v dveh ansamblih, in sicer do svojega 16. leta pri ansamblu Klemna Rošerja in zadnje leto pri ansamblu Eks. V prostem času s punco veliko hodiva v planine, kadar pa je čas, se posvetim svojim jeklenim konjičkom,” je pojasnil.

Alen in ostalim člani zasedbe Pvaninski abuhi pa so že posneli tudi skupno pesem. Prisluhnete ji lahko TUKAJ. Ker pa smo ravno pred prazničnim časom, na pragu novega leta, se bo prilegla še ena njihova viža z naslovom Polnočni ples, s katero so se predstavili tudi na tekmovanju Slovenska polka in valček 2020.

Pri tem naj še omenimo, da so Pvaninski abuhi na 51. festivalu narodnozabavne glasbe Ptuj 2020, ki je potekal septembra, prejeli Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo na festivalu.

Vir: Facebook Pvaninski abuhi

Dogodki

Pvaninske abuhe je zapustil Miha Rošer. Namesto njega pa bo v ansamblu sodeloval 22-letni Alen Kogelnik z Raven na Koroškem