Search
Close this search box.

Pust je privabil veliko število maškar tudi v Slovenj Gradec

Pestro in veselo je bilo danes na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Odvil se je namreč že 51. Pustni karneval.

Danes, ob 14. uri so se skozi Mestno jedro Slovenj Gradca sprehodile številne pustne šeme in maske vseh generacij. Velika povorka je navdušila vse, ki so bili prisotni.

Pustni karneval v Slovenj Gradcu je potekal v prešernem razpoloženju ob zanimivih, šegavih, norčavih in igrivih pustnih šemah. Otvoril ga je Pihalni orkester Slovenj Gradec, ki je ponos mesta glasnika miru.

Povorka se je počasi premikala po Glavnem trgu, ljudje pa so plesali in se veselili. Kot vsako leto pa so prišli tudi kurenti, ki so zagotovo odgnali zimo. To so danes nakazale tudi prijetno visoke temperature, ki že nakazujejo pomlad.

Seveda pa sta bila prisotna tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler ter podžupanja MO Slovenj Gradec Martina Šisernik.

Pust je priložnost, da se sprostimo in pozabimo na resnost vsakdana, si izdelamo in nadenemo masko ter počnemo norčije, ki se sicer ne ‘spodobijo’. To je dan, ko se lahko prelevimo v katerega izmed pravljičnih ali risanih junakov. Je pa tudi dan, ko lahko na šaljiv način opozorimo na kakšno aktualno problematično temo.

Vabljeni pa ste tudi na 21. pustno srečanje in pokop pusta, ki bo potekal v torek, 21. februarja, ob 15. uri na Graški Gori. Vabljeni.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Sivvester
Sivvester
1 leto nazaj

V têxtu pîše, da jê pûst tûdi dên, ko se “vâhko” tût na šavjîv načîn opozoŕî na hûde přobvême na têm svêtu.
Tô pa jê vsê přêj, kâkar pa vâhko.
Kîbici, katîri čêz mêdije mêdnâřodne stvarî šê posvabšûjejo pâ bôjo spoznâvi, dâ je posvêdice tâkšnih dejânj – na skřivâj pomêst pôd têpih; nemogôče !
Nasvîdenje na popřâvi pogřîba křavjîce Evizabête v Ângvîji – katîřa bi se sîceř nâj imenovâva : Êvrosông v Kîjevu.
Nâbi bâvo nařôbe v primêri, da bi posvâvi na tô popřâvo křavjîčinega pogřîba Rûsko îno Ûkrajînsko popêvko z Zevênskim în Pûtinom vřêd. Ostâvi svovânski nârodi pa se iskâzavi z BOJKÔTOM. Nasvîdenje v Kîjevu, kô bo zavvâdav Mîr. Sîvc.

Pestro in veselo je bilo danes na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Odvil se je namreč že 51. Pustni karneval.