Search
Close this search box.

Prvotna pevka zasedbe Tabu, ki je po zastrupitvi in prevari obtičala v tujini, prosi za pomoč

Nina Vodopivec, prva pevka slovenske skupine Tabu, se je znašla v nezavidljivi situaciji. Iz Amerike se želi vrniti v Slovenijo in tudi vas prosi za pomoč.

Pozdravljeni dragi Slovenci! Odprla sem stran, ki bi me lahko rešila iz zagate, v kateri sem se znašla. Upam, da, neglede na mojo samotno izbiro življenjske poti, ki je po izgubi glasu vodila čez doline in gore, da bi spet našla svojo strast do življenja, vseeno znajde v vas s toplino in ljubeznijo,” je na Facebook profilu zapisala Nina.

Obračam se na pomoč sočloveka, predvsem apeliram na prijatelje, znance, najbolj pa na tiste, ki jih je moja glasbena preteklost, prvi tirje CD-ji skupine Tabu, negovala in hranila z močjo in zaupanjem. Za kaj gre? Znašla sem se v situaciji, ki je sama ne morem rešiti. Lansko leto sem postala del tima, ki mi je obljubil plačilo, ki bi zadostovalo za vrnitev domov in nakup zemlje, kjer bi lahko začela svoj projekt, Zvezdna vas. Devet mesecev trdega fizičnega dela se je na koncu obrnilo v prevaro in ostala sem z 20$ v žepu, sredi ničesar, brez kartice, brez avta,” situacijo na strani, na kateri zbira pomoč, opiše pevka.

Delo je bilo na lokaciji odmaknjeni od vsega. Zdaj šest mesecev poskušam najti način, da si pomagam. Bivam v prikolici v okolju, ki se samo bori za preživetje in ne glede na kako trmasto znam sama čez tegobe je moja situacija postala očitna pomoči, ko sem pred 10 dnevi pristala na urgenci zaradi zastrupitve krvi, ledvic. Pozdrav smrti je odprl pogumne oči in zaupanje v življenje narekuje, da se povežem z svetom, odprem celostno in nadaljujem proti realizaciji planov, ki gorijo znotraj. Res nimam druge rešitve,” doda Nina, ki je skupino Tabu zaznamovala med letoma 1998 in 2006 in njihove poslušalce navdušila tudi s pesmijo Dobra vila.

VIDEO: Nina prosi za pomoč

Na Ninino stisko, ki se je zaradi izgube glasu morala nehati ukvarjati s profesionalno glasbo in se je pred leti preselila v Združene države Amerike, so opozorili tudi člani zasedbe Tabu, ki so na Facebooku zapisali: “Če imaš rad Tabu, imaš rad Nino. Nina potrebuje pomoč! Vsi, ki poznate našo Dobro vilo, veste, da so ji valovi življenja kar nekajkrat spremenili smer … in ker je borka, je vedno plula svojo pot in se ni ozirala po vetru. Žal je tokrat ostala brez izhoda, v neprijazni tujini, z zdravstvenimi težavami. Preberi, kar nam sporoča in poskusi pomagat, če lahko. Verjamemo, da bodo tudi obsojanja, ampak zgodba je zapletenejša, kot se zdi na prvi pogled, zato prijazno prosimo za razumevanje.”

O tem, kaj Nina išče in kaj ponuja v zameno, pa si lahko preberete TUKAJ, kjer najdete tudi njeno celotno zgodbo in ji lahko po svojih zmožnostih tudi pomagate.

Dogodki

Nina Vodopivec, prva pevka slovenske skupine Tabu, se je znašla v nezavidljivi situaciji. Iz Amerike se želi vrniti v Slovenijo in tudi vas prosi za pomoč.