Search
Close this search box.

Prvi sum okužbe s koronavirusom na Koroškem

Kaj hitro se lahko zgodi, da se koronavirus lahko pojavi tudi pri nas na Koroškem, je danes poročal Koroški radio. Pri tem so povedali, da je klic v zdravstveni dom in kasneje v bolnišnico, osebe, ki se je vrnila z Japonske, povzročil nekaj nelagodje pri osebju in predvsem ustrezne ukrepe.

Preberite tudi: Vse, kar morate vedeti o novem koronavirusu

Kot so poudarli na Koroškem radiu, je sum obolenja za koronavirusom majhen. Z omenjeno osebo, gre za Korošico, so zdravstveni delavci govorili po telefonu in ni kazala znakov obolenj s koronavirusom, navaja Koroški radio.

Kljub temu bodo izvedli ustrezne ukrepe, ki so dogovorjeni in pripravljeni v takšnih primerih, ko se pojavi sum. Oseba je doma v karanteni, kjer bodo strokovne službe tudi preverile, ali gre pri majhnem sumu tudi za koronavirus. 

Protokol ravnanja od zdravstvenih ustanov zahteva, da če se pojavi sum na koronavirus in pacient ne kaže bolezenskih znakov, vzamejo kužnine, pacienta pa napotijo domov v karanteno. Če pa pacient kaže hujše bolezenske znake, ga po protokolu napotijo na Infekcijsko kliniko v Ljubljano, kjer so ustrezno opremljeni za prvih 20 morebitnih okuženih pacientov.

Na Koroškem radiu so še povedali, da iz bolnišnice pričakujejo ustrezno obvestilo za javnost.

Preberite tudi: Na japonski križarki, na kateri naj bi bili ujeti tudi Korošci, v enem dnevu potrdili 44 novih okužb s koronavirusom

Dogodki