Search
Close this search box.

Prvak LMŠ Marjan Šarec napovedal podporo Erjavcu za mandatarja

V Levici pozdravljajo napoved prvaka DeSUS Karla Erjavca, da bodo organi stranke odločali o izstopu iz vlade Janeza Janše. Upajo, da bo po sporočilu protikorupcijske komisije in prijavi suma korupcije zoper prvaka SMC Zdravka Počivalška tudi del poslancev SMC izstopil iz koalicije. Prvak LMŠ Marjan Šarec je napovedal podporo Erjavcu za mandatarja.

Kot so v pisnem sporočilu navedli v Levici, bodo strankini organi v kratkem razpravljali o izvedbi konstruktivne nezaupnice, kandidatih za mandatarja in o tem, kako zagotoviti programsko in politično alternativo Janševi vladi. “Po padcu Janše mora priti tudi rez z njegovimi politikami,” so napovedali.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je namreč po današnjem srečanju z opozicijskimi strankami, ki so vključene v KUL, napovedal, da bodo organi DeSUS v četrtek razpravljali o morebitnem izstopu iz koalicije. Kot je pojasnil, so se danes s strankami KUL pogovarjali o položaju DeSUS v trenutni koaliciji ter možnosti, da bi stranka upokojencev postala del koalicije KUL.

Odločitve o mandatarskem kandidatu KUL sicer po Erjavčevih besedah še niso sprejeli, je pa sam eden od kandidatov. Predsednik DeSUS je spomnil tudi na vlogo SMC, od katere pričakujejo, da se opredeli do različnih pobud.

Stranke KUL imajo namreč za uspeh konstruktivne nezaupnice vsaj sedem poslanskih glasov premalo. Tako prepričujejo poslance DeSUS in SMC, da se jim pridružijo in oblikujejo novo vlado. SMC je sicer novembra zavrnila ponudbo sodelovanja v KUL.

Preberite tudi: Erjavec: V stranki so pritiski s terena zelo močni, saj je članstvo zelo nezadovoljno z delom aktualne vlade

Predsednik SMC in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je danes napovedal, da se bo zavzemal za dokončanje zgodbe, ki so jo v aktualni koaliciji začeli.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec pa je na Twitterju danes zjutraj ponovno ocenil, da je aktualna vlada popolnoma skrenila v vseh pogledih. Napovedal je, da bodo v LMŠ kot največji opozicijski stranki podprli Erjavca za mandatarja, ko bo vložena konstruktivna nezaupnica. “Vse drugo je samo odlaganje neodložljivega,” je dodal.

Tudi predsednica SD Tanja Fajon je na Twitterju danes ocenila, da časa ni več in je prišel trenutek odločitve. Danes je ključno zaupanje, ki pa ga je trenutna vlada izgubila. Zdaj je čas za pogum, da se povežemo. Če želimo zmago nad epidemijo, normalizacijo in razvoj Slovenije, lahko že danes naredimo korak naprej,” je navedla še pred srečanjem strank KUL z Erjavcem.

Levica je sicer v svojem današnjem sporočilu opozorila na sporočilo Komisije za preprečevanje korupcije, ki je po izvedenem tematskem nadzoru nabav zaščitne opreme uvedla 21 preiskav suma kršitve integritete uradne osebe. Med drugim je uvedla preiskave zoper Počivalška, nekdanjega državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Aleša Cantaruttija in nekdanjega uslužbenca zavoda za blagovne rezerve Ivana Galeta.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Jack
Jack
3 let nazaj

Šarec, vidim, da si res samo en komedijant in da ti ni mesto v politiki! Debila Erjavca za mandatarja!??? Buuhahahahaha! A si res jedel nore gobe!

Dogodki

V Levici pozdravljajo napoved prvaka DeSUS Karla Erjavca, da bodo organi stranke odločali o izstopu iz vlade Janeza Janše. Upajo, da bo po sporočilu protikorupcijske komisije in prijavi suma korupcije zoper prvaka SMC Zdravka Počivalška tudi del poslancev SMC izstopil iz koalicije. Prvak LMŠ Marjan Šarec je napovedal podporo Erjavcu za mandatarja.