Search
Close this search box.

Prva lopata še ni na vidiku: Komisija za nadzor javnih financ bo v Ljubljani razpravljala o 3. razvojni osi

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je danes vabljena na 9. nujno sejo Komisije za nadzor javnih financ. Ta bo na predlog poslanca NSi Aleksandra Reberška obravnavala 3. razvojno os kot netransparentno in neučinkovito vodene državne infrastrukturne projekte, med njimi 3. razvojno os, so spoorčili iz Mladinskega sveta Ravne na Koroškem.

Koordinator mladinske iniciative Aljaž Verhovnik bo komisiji predstavil nujnost letošnjega začetka gradnje 3. razvojne osi zaradi razvoja Koroške. Škarje in platno sta v rokah politike, ki samo obljublja. Zdaj pa je čas, da obljube uresniči. Za politikantstvo je bilo več kot 40 let dovolj. Toliko časa namreč traja saga okoli 3. razvojne osi. Zato letos HOČ`MO prvo lopato!

FOTO: Facebook Aljaž Verhovnik

Naj spomnimo, da je je v petek, 30. avgusta, v prostorih Mestne občine Velenje sestal koordinacijski odbor za spremljane izgradnje 3. razvojne osi na Koroško. Na srečanju so koroški predstavniki pričakovali glavno informacijo, ali bo predlog poroštvenega zakona dobil zeleno luč v koaliciji in na vladi, vendar do dogovora ni prišlo, saj je imela koalicija še do ponedeljka, 2. septembra, čas podajati pripombe na predlog poroštvenega zakona za velike infrastrukturne projekte. O čemer si lahko več preberete TUKAJ. Danes pa bodo o hitri cesti spet odločali v Ljubljani.

Da bo 80.000 Korošcem od zdaj naprej jasno katere stranke in kateri poslanci NISO za izgradnjo 3. razvojne osi. Kot prvi so se blokiranja začetka gradnje 3. razvojne osi lotili v stranki NSi – Nova Slovenija. Kaj na to porečejo lokalni predstavniki te stranke? Danes bijemo bitko na Komisiji za nadzor javnih financ, ki se začne ob 9.00,” pa se glasi zapis na Facebook strani poslanca v DZ Janija Prednika.

Seja komisije bo danes, v sredo, 4. septembra, s pričetkom ob 9h. Neposredni prenos bo na SLO 3.

Dogodki