3. razvojna os: Na potezi je Šarčeva vlada, Verhovnik napovedal državljansko nepokorščino v Ljubljani

cesta krožišče slovenj gradec

Danes, 30. avgusta, se je v prostorih Mestne občine Velenje sestal koordinacijski odbor za spremljane izgradnje 3. razvojne osi na Koroško.

Predstavniki Ministrstva za infrastrukturo in DARS-a poročajo o aktivnostih na projektu 3. razvojne osi, so sporočili z Mladinskega sveta Ravne, kjer dodajajo, da ob tem Koroška pričakuje glavno informacijo, ali je predlog poroštvenega zakona dobil zeleno luč v koaliciji in na vladi. Glede na zadnje sporočilo, ki smo ga pred slabo uro prejeli s strani Mladinskega sveta Ravne, sestanek še poteka, sporočili pa so tudi, da je državni sekretar na Ministrstvo za finance Alojz Stana zagotovil, da Ministrstvo za finance 3. razvojni osi ne nasprotuje.

Povedal je, da so se na njihovem ministrstvu opredelili in podali pripombe do predloga poroštvenega zakona o velikih infrastrukturnih projektih, ki ga je v proceduro vložilo Ministrstvo za infrastrukturo. Stana je še opozoril, da je potrebno nekatero področje predloga zakona uskladiti.

Koroška delegacija je vztrajno ponavljala, da letos pričakuje prvo lopato na koroški hitri cesti! To so poudarili tako župana dr. Tomaž Rožen in Tilen Klugler, poslanec Jani Prednik in tudi koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik. Vsi so prisotne opozorili, da če se poroštvo za 3. razvojno os ne bo sprejelo, bo vlada Marjana Šarca grobar tega projekta. Namreč sprejem poroštva pomeni ključno in zadnjo zeleno luč za vstopnico pričetka gradnje 3. razvojne osi na Koroško.

Koalicija ima še do ponedeljka 2. septembra čas podajati pripombe na predlog poroštvenega zakona za velike infrastrukturne projekte. Nato pa bo znana procedura, kdaj bo zakon predlagan na sejo vlade. Korošci pričakujemo, da bo septembra vlada o predlogu zakona odločila in ga bo poslala v končni sprejem v Državni zbor!

Aljaž Verhovnik je v primeru, da poroštvo za 3. razvojno os ne bo sprejeto, napovedal državljansko nepokorščino v Ljubljani. Povedal je, da je iniciativa že pričela priprave za organizacijo javnega zborovanja, ki bo realizirano, če vlada Marjana Šarca poroštva za 3. razvojno os ne bo potrdila.

” Državnega sekretarja Stano torej držimo za besedo! Vlada Marjana Šarca bo morala prevzeti odgovornost za projekt. Od besed k dejanjem,” še dodajajo v sporočilu za javnost predstavniki Mladinskega sveta Ravne.

Korošci letos HOČ`MO prvo lopato!

Besedilo: Mladinski svet ravne


Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.