Search
Close this search box.

Prostovoljno gasilsko društvo Libeliče je praznovalo 130. letnico obstoja (FOTO)

V soboto, 24. 9. 2022 , so v sklopu 100. obletnice priključitve Libelič k matični domovini, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Libeliče organizirali ter uspešno izpeljali dolgo pričakovano slovesnost ob visokem jubileju društva.

Članicam in članom Prostovoljnega gasilskega društva Libeliče je uspelo nadoknaditi izgubljeno priložnost praznovanja 130. obletnice obstoja društva, ko jim je to v letu 2021 preprečila epidemija novega Korona virusa. Preteklo soboto 24. 9. 2022 so namreč v sklopu 100. obletnice priključitve Libelič k matični domovini organizirali ter uspešno izpeljali dolgo pričakovano slovesnost ob omenjenem visokem jubileju društva.

Prireditev se je odvila pod velikim prireditvenim šotorom na igrišču, kjer se je ob 15.30 uri pričela slavnostna seja, na katero so bili povabljeni članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Libeliče, nekdanji predsedniki in poveljniki društva, gostje, predstavniki prijateljskih gasilskih društev ter donatorji pri nabavi novega gasilskega vozila za prevoz moštva. V znak zahvale za odlično medsebojno sodelovanje je društvo navedenim podelilo tudi simbolična darila. Zaključek slavnostne seje je popestrila posadka helikopterja Slovenske vojske, ki je izvedla prikaz gašenja požara iz zraka.

Temu je sledila slovesna parada gasilcev in gasilskih vozil od gasilskega doma do prireditvenega šotora, nakar je bila izvedena še osrednja prireditev v počastitev 130. obletnice obstoja Prostovoljnega gasilskega društva Libeliče, na kateri so vsem prisotnim prijazne in vzpodbudne besede namenili predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Libeliče tovariš Marko Prevolčič, županja Občine Dravograd ga. Marijana Cigala ter osrednji slavnostni govornik predsednik Gasilske zveze Slovenije tovariš Janko Cerkvenik. Ob koncu pa je sledil še prevzem in blagoslov novega gasilskega vozila za prevoz moštva.

Za uspešno izvedbo celotne prireditve se želijo na tem mestu zahvaliti vsem gostom in donatorjem, ki so se odzvali na povabilo, članicam in članom, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi svečanosti, osrednjemu slavnostnemu govorniku predsedniku Gasilske zveze Slovenije tovarišu Janku Cerkveniku in slavnostni govornici županji Občine Dravograd ge. Marijani Cigala za njuna nagovora, pevcem pevskega zbora Kulturno prosvetnega društva Libeliče za odpete himne ter kulturni program na slavnostni seji, Godbi na pihala Rudnika Mežica za zaigrane melodije ter spremstvo v paradi, mladincu Neju Konečniku za kulturni program na slavnostni seji, župniku Župnije Dravograd Igorju Glasenčniku za blagoslov novega gasilskega vozila za prevoz moštva, posadki helikopterja Slovenske vojske za prikaz gašenja požara iz zraka, tovarišici Nastji Perovnik za uspešno vodenje in povezovanje prireditve, članicam in članom prijateljskih gasilskih organizacij iz Slovenije in tujine, Kabelski televiziji Dravograd in Koroški televiziji za snemanje dogodka in korektno poročanje ter Urški Paska za odlične fotografije.

S spoštovanjem in z gasilskim pozdravom »Na pomoč«.

Besedilo: Marko Prevolčič, Predsednik PGD Libeliče

Dogodki

V soboto, 24. 9. 2022 , so v sklopu 100. obletnice priključitve Libelič k matični domovini, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Libeliče organizirali ter uspešno izpeljali dolgo pričakovano slovesnost ob visokem jubileju društva.