Search
Close this search box.

Prostovoljno gasilsko društvo Dolič Šentflorjan potrebuje novo vozilo in vas prosi za pomoč

Gasilci so ljudje, ki gredo za nas v ogenj, tvegajo svoja življenja, da pomagajo drugim. Njihovo poslanstvo je neprecenljive vrednosti. Tokrat oni potrebujejo našo podporo in pomoč.

PGD Dolič Šentflorjan ima bogato zgodovino. Lansko poletje so praznovali svoj častitljivi jubilej – 90 let.

Pogum, vztrajnost, volja in pripravljenost. To so vrednote, zaradi katerih so, delajo in nudijo pomoč na različnih področjih, ki jih zastopajo. Bistvo njihovega poslanstva in njihove etike je enakopravnost sodelovati, graditi in ustvarjati, ne škoditi drugim ter vse opravljati kulturno, z znanjem in s spoštovanjem ter predanostjo. So prostovoljci, kar je neprecenljiva vrednota. Samo zamislite si lahko koliko ljudem so v vseh teh letih pomagali v nesreči in stiski.

Tokrat pa oni prosijo za podporo vas/nas, simpatizerje društva. Potrebujejo novo vozilo za prevoz moštva – GVM – 1 in seveda je to finančno velik zalogaj. Staro vozilo morajo zamenjati, saj ga je že načel zob časa. Z novim bo varnejši tudi prevoz otrok in mladine, prednost novega vozila bo tudi 4 – kolesni pogon (velika prednost pri zahtevnejših terenih) ter hitrejša in bolj varna odzivnost na intervencije – prvi posredovalci.

Svoj finančni prispevek lahko nakažete na TRR PGD DOLIČ ŠENTFLORJAN: SI56 6100 0001 0561 125 , Delavska hranilnica, d.d., s pripisom “Donacija za nakup novega vozila”

Tole pa so zapisali na svojem Facebook profilu: “Pomagajte nam, da bomo lahko pomagali! Hvala vsem, ki ste že prispevali svoje prostovoljne prispevke za naše novo vozilo GVM-1.”

Vir: FB PGD Dolič Šentflorjan

Dogodki

Gasilci so ljudje, ki gredo za nas v ogenj, tvegajo svoja življenja, da pomagajo drugim. Njihovo poslanstvo je neprecenljive vrednosti. Tokrat oni potrebujejo našo podporo in pomoč.