Search
Close this search box.

Prostovoljni delovni tabor Summerjob: v Šmartnem bodo mladi priskočili na pomoč pomoči potrebnim (VIDEO)

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu bo med 15. in 20. avgustom 2019 potekal prostovoljni delovni tabor za mlade Summerjob.

Summerjob je prostovoljni delovni tabor za mlade, ki ga letos že šesto leto pripravljajo Mladi za zedinjen svet iz Gibanja fokolarov. Namen tabora je s fizično pomočjo odgovarjati na konkretne potrebe lokalnega prebivalstva, hkrati pa spodbuditi gradnjo medsebojnih odnosov. Pomoči potrebnim na pomoč priskočijo mladi od 18. do 30. leta.

Tabor obsega 4 delovne dni, od 15. do 20. avgusta 2019. Po Planini pri Rakeku, Strunjanu, Žalcu, Hodošu in Podbočju, letos prihajajo v Šmartno pri Slovenj Gradcu. Svoje roke bo na okoli 10. deloviščih ponudilo več kot 50 mladih delavcev, ki sodelujejo z lokalnimi mladimi in tudi drugimi.

Summerjob – prostovoljni delovni tabor za mlade.

Mladi za en teden ponudijo svoje roke in pomagajo tistim, ki sami zaradi fizičnih omejitev ali socialno-ekonomske stiske sami ne zmorejo postoriti dela doma ali v njihovi okolici.

Delo, ki ga ponujajo je raznoliko: od preurejanja prostora za osebe z invalidnostjo, pospravljanje, priprava drv, beljenje sten, košnja trave, pomoč pri kmečkih opravilih, barvanje oken, postavljanje ograj… A kot pravijo sami: “še bolj kot opeke, se trudimo graditi medsebojne odnose, saj vemo, da sta ravno povezanost in upanje tisto, česar v današnjem svetu primanjkuje. S svojimi dejanji želimo spodbuditi kulturo medsebojne pomoči in skrbi za drugega.”

Pomoč pri spravljanju lesa.

Več o delovnem taboru za mlade Summerjob si poglejte v predstavitvenem videu:

[aiovg_video id=89741]

VIR: Summerjob Slovenija

Dogodki