Search
Close this search box.

Promocijski film Moj Slovenj Gradec prejel nagrado na mednarodnem filmskem festivalu WOFF na Škotskem

Promocijski film Moj Slovenj Gradec, katerega avtor in režiser je Tomo Novosel, je na mednarodnem filmskem festivalu WOFF na Škotskem prejel posebno priznanje za promocijo Slovenije in mesta miru.

Promocijski film Moj Slovenj Gradec, katerega avtor in režiser je Tomo Novosel, je bil pred kratkim nagrajen na mednarodnem filmskem festivalu WOFF na Škotskem. Filmu je žirija, ki v svoji obrazložitvi navaja, da gre za odličen reklamni spot o majhnem, a simpatičnem mestu, ki na poetičen in čaroben način nagovarja gledalca, da prisluhne zgodbi o Slovenj Gradcu,podelila posebno priznanje za promocijo Slovenije in mesta miru.

Kot je povedal Tomo Novosel, se festival odvija na različnih lokacijah po svetu; Glasgow, New York, Madrid. «Ko sem prejel pošto žirije 2019 za festivalski del, ki se je odvil v marcu 2019 in da so se odločili, da film v konkurenci nekaj manj kot 50 filmov tudi nagradijo, sem bil resnično vesel in presenečen. Presenečen predvsem zaradi tega, ker so verjetno videli isto, kar sem sam videl v filmu. To pa je čar Slovenj Gradca – a je potrebno pozorno pogledati, je dejal Novosel.« 

Na vprašanje, kaj mu pomeni ta nagrada je Novosel odgovoril: Nagrada mi pomeni veliko, saj je promocijski film o Slovenj Gradcu film, ki bi ga lahko naredili na tisoč načinov, a smo se odločili, da pri scenariju sledimo poetičnosti, ki jo mesto zame osebno izžareva, a je marsikomu nevidna. Poleg osnovnega promocijskega filma je v paketu, ki ga je občina naročila še poglavje turizem, kultura in šport. Skupaj tako vsi štirje filmčki sklenejo ponudbo aktivnosti in dogodkov v našem mestu.«

FOTO: Arhiv Koroške Novice. Ob letošnjem kulturnem prazniku v Slovenj Gradcu so podelili tudi Bernekerjeve plakete, ki jo je med drugim prejel tudi Mednarodni filmski festival kratkih filmov S.H.O.T.S.

Zanimalo nas je še, kaj lahko pričakujemo v prihodnje, če Tomo že pripravlja kakšen nov film. Povedal je, da je naslednji film, ki je trenutno v pripravljalni fazi in se bliža končnemu scenariju, dokumentarni portretni film o prof. Karlu Pečku, ki bi naslednje leto septembra praznoval stoto obletnico rojstva. »Ta film je velika priložnost, da preko Pečka opozorimo na mesto in njegove dosežke,« je zaključil Novosel. 

Iskrene čestitke in še več takšnih uspehov.

Dogodki

Promocijski film Moj Slovenj Gradec, katerega avtor in režiser je Tomo Novosel, je na mednarodnem filmskem festivalu WOFF na Škotskem prejel posebno priznanje za promocijo Slovenije in mesta miru.