Promet na cesti Črna–Sleme bo stekel predvidoma zvečer. Cesta Rezman-Javorje-Ciganija ostaja zaprta

Na relaciji Črna na Koroškem - Sleme se je v soboto sprožil plaz, ki je zasul tudi del ceste. Cesta ostaja za ves promet zaprta tudi danes. Predvidoma jo bodo odprli zvečer. Še naprej pa ostaja zaprta lokalna cesta Rezman-Javorje-Ciganija.

Kot je za Koroške Novice povedala županja mag. Romana Lesjak, so delavci podjetja VOC s sanacijo začeli danes zjutraj. Županji so po njenih navedbah v podjetju pojasnili, da so bili okoli 12.30 ure približno na polovici dela, cesto pa naj bi po predvidevanjih odprli oziroma sprostili za promet danes zvečer.

Do preklica ostaja uradno zaprta tudi lokalna cesta Rezman – Dretnik – Ciganija. Cesta je zaprta zaradi varnosti občanov, saj še vedno obstaja možnost, da se sproži kakšen plaz. Prevozna je izključno za intervencijska vozila (gasilci, reševalci …). Županja je danes pojasnila, da so si pristojne službe danes ponovno ogledale teren in ocenile, da je še zelo razmočen. Zato ostaja cesta zaprta še vsaj do jutri oz. do preklica.

Pri tem naj še dodamo, da je iz Velenja in Šoštanja v Črno ali iz Črne v Šoštanj, je možno priti le preko Slovenj Gradca. 

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije