Search
Close this search box.

Priznanje Mega 2022 prejelo osem medgeneracijsko aktivnih delodajalcev

Natečaj za priznanja MEGA je biv letos spomladi izveden drugič v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt podpirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza

Včeraj je potekala podelitev priznanj MEGA 2022 medgeneracijsko aktivnim delodajalcem. Priznanje MEGA navdih so prejela podjetja: Iskra, Hisense Europe, Lek, Ljubljanske mlekarne in Generali zavarovalnica. Prejemniki priznanja MEGA pospešek so AMZS, Agitavit Solutions in Elektro Ljubljana.

V sodobnem delovnem okolju se delodajalci in delavci srečujejo s pospešeno digitalizacijo, spremenjenimi delovnimi navadi in tudi staranjem populacije. Spodbujanje enakosti, raznolikosti in vključenosti je zato visoko na agendi delodajalcev in kadrovskih strokovnjakov, ki prepoznavajo potencial starostno mešanih ekip.

Priznanje MEGA je zasnovano kot priznanje za medgeneracijsko aktivne delodajalce. Na pomladanskem natečaju so lahko sodelovala vsa podjetja oz. organizacije iz gospodarstva, javnega in nevladnega sektorja, v katerih so v letu 2021 spodbujali sodelovanje različnih generacij sodelavcev ter uvajali dobre prakse v poslovne procese.

Prejemnike priznanj je razglasil Gregor Rajšp, predsednik Slovenske kadrovske zveze in član strokovne komisije za podeljevanje priznanj MEGA. Ob tem je povedal: »Letos smo prejeli kar 15 dobrih praks delodajalcev. Prijave smo v šestčlanski komisiji pregledali in sklenili, da si 8 delodajalcev zasluži priznanje MEGA 2022. Letos smo prvič podelili obe vrsti priznanja: pet podjetij je prejelo priznanje MEGA navdih za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja, trije prijavitelji pa so prejeli priznanje MEGA pospešek za izjemne dosežke v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju.«

Podelitev priznanj MEGA 2022 je potekala v okviru Slovenskega kadrovskega kongresa – #loveHR Summit 2022, ki se včeraj in danes odvija v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. Dobre prakse prejemnikov priznanj MEGA pospešek 2022 bodo predstavljene na okrogli mizi z naslovom ‘Z medgeneracijskim sodelovanjem zmagujemo vsi’, ki je na sporedu danes, v petek, 8. aprila 2022, ob 12.15 uri.

Vir: ekipa projekta Vsi zmagujemo

Dogodki