Prizadetim v neurju bo pomagal tudi Rdeči križ

Nedavna ujma z močnim vetrom in deževjem je v več predelih Slovenije povzročila veliko materialno škodo, kar je mnogim posameznikom in družinam povzročilo veliko stisko, ki je brez pomoči ne bodo zmogli razrešiti.

Prostovoljci in sodelavci območnih združenj Rdečega križa Slovenije v sodelovanju z občinskimi in regijskimi štabi Civilne zaščite pomagajo pri odpravljanju posledic na prizadetih področjih in skupaj s komisijami za ocenjevanje škode ugotavljajo, kdo vse zaradi posledic ujme potrebuje pomoč Rdečega križa Slovenije.

Rdeči križ Slovenije vsako leto ob novembrskem Tednu solidarnosti s prodajo doplačilnih znamk in vozovnic v Sklad solidarnosti RKS zbere finančna sredstva za solidarnostno pomoč najbolj ogroženim v primeru naravnih in drugih nesreč.  Glede na zadnjo ujmo na območju Republike Slovenije, je Glavni odbor RKS včeraj zvečer na predlog Komisije RKS za pripravljenost in ukrepanje ob nesrečah,  potrdil takojšnjo pomoč pri obnovi več kot sto stanovanjskih objektov in iz Sklada solidarnosti Rdečega križa Slovenije območnim združenjem RKS Radovljica, Kranj, Dravograd in Novo mesto namenila 43.000,00 eur. To so namreč območja, ki jih je neurje najhuje prizadelo. Na Koroškem, na območju RKS-OZ Dravograd, je bilo poškodovanih 15 stanovanjskih objektov.

Rdeči križ Slovenije nadaljuje z zbiranjem prostovoljnih finančnih prispevkov za prizadete družine in posameznike. Posamezni darovalci in pravne osebe lahko prostovoljne prispevke za akcijo “UJMA 2017”, nakažejo na:

Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana,

TRR: SI56 0310 0111 1122 296,

sklic: 00 96875,

BIC banke: SKBASI2X,

Koda namena: CHAR.

Mobilni operaterji Telekom Slovenije, Izimobil, A1, Telemach in T2 omogočajo tudi donacij SMS na številko 1919. Pošljite ključno besedo UJMA za donacijo 1€ ali UJMA5 za donacijo 5€.

Več iz istega kraja