Search
Close this search box.

Pristna tajska kuhinja v Slovenj Gradcu je navdušila Korošce

V četrtek, 9. februarja, se je v Slovenj Gradcu odprla restavracija Thai Tai, ki ponuja tajsko hrano.

Kuhinja Thai Tai se nahaja na Poštni ulici 4 v Slovenj Gradcu. Lastnica pa je Tai (Anongnart) Divjak Kaha, po rodnosti Tajka, ki zadnjih deset let, odkar jo je v Slovenijo pripeljala ljubezen, živi v Črni na Koroškem. Ob tako pomembni prelomnici, ki je zahtevala tudi veliko vloženega dela in truda, smo preverili, kako so z obiskom zadovoljni v prvih dneh po odprtju ter kakšni so občutki.

»Občutki ob uspešni otvoritvi so krasni, že prvi dan smo čutili ogromno podpore. Prvi dnevi so bili zelo uspešni, predvsem pa so bili naši obiskovalci zadovoljni z novimi okusi, ki jih ponuja naša kuhinja, prejeli smo veliko pohval, komplimentov«, navdušeno pripoveduje sogovornica. »Seveda je vsak začetek težak, zato smo zelo veseli, da je naša kuhinja v Slovenj Gradcu tako dobro sprejeta in se veselimo nadaljnjega dela«, doda.

Za to vrsto kuhinje se je Tai odločila, ker je njena domača kuhinja, saj sama izvira s Tajske. Slovenj Gradec je bil smiselna odločitev lokacijsko, hkrati pa je tudi MO Slovenj Gradec iskala nekaj novega, drugačnega za svoje mesto. Ker tovrstno hrano pripravlja že od malih nog in ker je v zadnjih 10. letih v Sloveniji navdušila vsakega, ki je njeno hrano poskusil, je postajala želja po odprtju kuhinje vedno močnejša. V lanskem letu se je Tai s svojo kuhinjo predstavila že na tradicionalnih Ravenskih dnevih, kjer je požela precej navdušenja, konec leta pa se je ponudila priložnost za odprtje v Slovenj Gradcu, za kar so se takoj odločili.

Trenutno pri njih pripravljajo hrano tri kuharice, vključno z lastnico. Po potrebi bodo kasneje zaposlili še dodatni kader, kar pa bo seveda odvisno od uspešnosti kuhinje v prihodnosti.

Obroke pripravljajo sproti, sestavine so sveže. Iz tega razloga so v zadnjih dneh lahko bile tudi malo daljše čakalne vrste, vendar delajo na optimizaciji izdaje naročil. “Najpomembnejša jim je kvaliteta vsakega obroka“, pojasni Tai.

Pri tem naj še omenimo, da je kuhinja odprta od torka do sobote od 9.30 do 17.00, nedelje od 12.00 do 17.00, ob ponedeljkih imajo zaprto.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Sivvester
Sivvester
1 leto nazaj

Ponôvno odvîčna novitêta na nôvo. Ko že tâk kâkar – pavûdje nâ vîmo kâ vsê bî požřvi dôvts, da bi ân mâvo shûjšavi ?. Sîvc.

Dogodki

V četrtek, 9. februarja, se je v Slovenj Gradcu odprla restavracija Thai Tai, ki ponuja tajsko hrano.