OGLAS

Prikazovalniki hitrosti odslej tudi na Prevaljah in v Mežici

Facebook
Twitter
E-pošta
Telegram
WhatsApp

Agencija za varnost prometa je v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika tudi letos, že sedmo leto zapored, na podlagi javnega poziva podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite« v brezplačni polletni najem slovenskim občinam. Z brezplačnim najemom prikazovalnikov hitrosti želijo na agenciji opozoriti voznike k strpnejši vožnji in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Pri tem pa občine spodbuditi, da bi uporabljale prikazovalnike hitrosti, saj  so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih. S prikazovalniki hitrosti se tudi zbirajo podatki o izmerjenih hitrostih, na podlagi le-teh lahko pripravijo analize ter predloge za izvedbo različnih infrastrukturnih ukrepov na cestah.

Na Koroškem se bosta z novo pridobitvijo lahko pohvalili občini Prevalje in Mežica. V naši širši okolici bodo postavili prikazovalnike tudi v Vitanju, Vojniku, Rušah in Selnici ob Dravi. Na umirjeno vožnjo bodo novi prikazovalniki opozarjali še v občinah Ribnica, Jesenice, Grosuplje, Kidričevo, Rogaška Slatina, Oplotnica, Grad, Hoče-Slivnica, Gornji Petrovci, Slovenska Bistrica, Razkrižje, Jezersko, Ptuj, Hodoš, Ankaran, Logatec, Tržič, Šmarje pri jelšah, Radeče, Dol pri Ljubljani, Bistrica ob Sotli, Medvode, Trebnje, Dobrepolje in Škocjan.

Na letošnji razpis se je prijavilo rekordno število občin (52 prijav), prav tako pa bodo v agenciji podelili največ prikazovalnikov hitrosti do sedaj – skupaj kar 31. Občine je na podlagi razpisnih kriterijev izbrala strokovna komisija. Prednost pri izbiri pa so imele občine z nevarnimi mesti, kjer je visoka stopnja prometnih nesreč, lokacije s šolsko potjo ter lokacije s pogosto prekoračitvijo hitrosti in visokim povprečnim letnim dnevnim prometom.

Ob tej priložnosti je Igor Velov, direktor Agencije za varnost prometa poudaril:”S prikazovalniki hitrosti želimo izboljšati prometno varnost v lokalnih skupnostih in tako vplivati na zmanjšanje povprečnih hitrosti na cestah in izboljšati prometno varnost na šolskih poteh.”

Na podelitvi sta bila poleg županov in predstavnikov občin ter direktorja agencije prisotna tudi Marjan Kržišnik, direktor podjetja Sipronika in Sašo Živkovič, predstavnik podjetja Intermatic.

Komentarji

avatar
  Naroči se  
Obvestilo o

Iz iste kategorije

Iz istega kraja

Close Menu