Prihodnji teden Zoom delavnica z ustanoviteljem Društva Šola zdravja ter avtorjem vaj “1000 gibov”

Prihodnji teden se lahko pridružite delavnici "Vsak trenutek je lahko nov začetek", ki ga organizira Društvo Šola zdravja ob podori ministrstva za zdravje. Na delavnici, ki bo potekala prek zooma bo predaval idejni vodja in ustanovitelj društva ter avtor vaj "1000 gibov".

V ponedeljek 22. februarja 2021 bo potekala zoom delavnica oziroma predavanje „Vsak trenutek je lahko nov začetek“ na kateri bo predaval ruski zdravnik, nevrolog Nikolay Grishin, idejni vodja in ustanovitelj Društva Šola zdravja ter avtor vaj “1000 gibov” po katerih telovadijo skupine Šole zdravja po vsej Sloveniji.

Predavanje bo v dopoldanskem času, od 10. do 12. ure. Povezava je javno dostopna na njihovi spletni strani in na facebook profilu Društvo Šola zdravja.

Neda Galijaš iz društva ob tem pojasni, da bodo sodelujoči na delavnici izvedeli, kako spremeniti svoje življenje v bolj aktivno brez velikega napora. “Obdobje v kakšnem danes živimo je z vidika telesne dejavnosti manj prijazno kot je to bilo v preteklosti. Manj pešačimo, manj uporabljamo stopnice, manj kolesarimo, v času epidemije nam še živila iz trgovine prinašajo na dom, karkoli lahko nakupujemo iz naslanjača, pretiravamo v gledanju televizije in tako v neskončnost. Skratka, taki in podobni dejavniki so razlog nezadostne stopnje telesne dejavnosti med ljudmi vseh starostnih skupin, pove in doda, da moramo zaradi vsega tega sami poskrbeti za aktivno preživljanje prostega časa, saj bomo le tako ohranjali, krepili in vzdrževali naše zdravje. “Za zdravje ni potrebna intenzivna vadba, že pol ure vsakodnevne zmerne telesne dejavnosti zmanjšuje našo ogroženost za nastanek in napredovanje kroničnih bolezni,” pri tem opozori Neda Galijaš.

Delavnico bodo v živo predvajale nekatere lokalne televizije, ki že predvajajo jutranjo telovadbo “1000 gibov«”(ETV HD, ATM TV, SIP TV, Vascom TV, GO TV). Večina lokalnih televizij pa se je odločilo predvajati posnetek delavnice kakšen dan pozneje, saj se zaradi vnaprej določenega sporeda se ne morejo vključiti v direktno predvajanje.

Društvo Šola zdravja že dvanajsto leto združuje rekreativne navdušence po vsej Sloveniji, ki se zavedajo, da lahko sami največ pripomorejo k ohranjanju dobrega zdravja in boljšega počutja. Ob tem vabijo vse, da se pridružite veseli druščini, ki je razširjena po vsej Sloveniji. Trenutno štejejo kar 230 skupin. “Verjemite, počutili se boste boljše, že zaradi tega, ker ste dan začeli zdravo, razgibano in v družbi z drugimi,” še dodajajo.

VIR: DŠZ

Dogodki