Search
Close this search box.

Prihodnji teden bomo odlično Wolfovo kavo pili po promocijski ceni

Koroški pokrajinski muzej od ponedeljka, 5. 12. do nedelje, 11. 12. 2022, z izbranimi gostinci vabi na pokušino Wolfove kave v mestno jedro Slovenj Gradca. Prvič jo bodo postregli v prenovljeni podobi.

V tednu promocije Wolfove kave jo bodo po promocijski ceni ponujali trije lokali: Ars Cafe mestna kavarna na Trgu svobode 7, Čajnica Peč na Glavnem trgu 24 in Slaščičarna Šrimpf na Glavnem trgu 14.

Wolfova kava, wolčja s smetano, ki je posebna kavna mešanica z rahlo sadno sladko aromo ter s prijetno usklajenim okusom karamele in lešnikov, bo v promocijskem tednu prvič postrežena v prenovljeni podobi. »K sodelovanju smo povabili oblikovalko Majo Repotočnik, ki je zasnovala novo podobo, Luciana Pergerja in oblikovalko, rokodelko Matejo Horvat, ki je oblikovala Wolfove unikatne skodelice. Kavo bodo tako postregli v ročno izdelani skodelici, ob kateri je dodan Pergerjev medenjak, zgodba ter smetana. Naša vizija je, da Wolfova kava postane produkt, ki bi povezal mestno jedro ter postal prepoznavna blagovna znamka mesta Slovenj Gradec, s katero bi se lahko ponašal vsak Slovenjgradčan,« je povedala Aleksandra Ramšak iz Koroškega pokrajinskega muzeja, kjer so Wolfovo kavo kot nov muzejski produkt zasnovali leta 2018 v sodelovanju s pražarno Escobar. 

»Hugo Wolf, genialni skladatelj in mojster poznoromantičnega samospeva, se je rodil v Slovenj Gradcu, kjer je zdaj tudi njegov spominski muzej. Bil je velik ljubitelj dobre kave, zraven katere je z veliko žlico zajemal tudi domačo smetano ter jedel medeno pogačo. O tem pripovedujejo spominski zapisi njegove sestre Modeste. Več kot stoletje kasneje našemu rojaku posvečamo posebno kavno mešanico, ki se bo odlično ujela s smetano in Pergerjevim tradicionalnim medenjakom. Verjamemo, da bi bila všeč tudi njemu.« je zapis na zgodbi, ki jo bo gost dobil ob Wolfovi kavi.

Modesta Wolf-Strahser, sestra Huga, je v svojih Spominih na dom med drugim zapisala: »Hugo je zelo rad pil dobro kavo. Doma si jo je lahko privoščil po mili volji, ker je oče, ki je sovražil nakupe po malem, iz Trsta naročil kave in riža po celo balo

David Šisernik, Ars cafe mestna kavarna: »Čas priprave Wolfove kave je daljši. Pripravlja se jo kot turško kavo, le da ta ne doseže več kot 90 stopinj. Kava je 100-odstotna Arabica, kar po značaju sovpada z Wolfom.«

Koroški pokrajinski muzej za promocijo Wolfove kave med drugim že nekaj leta zapored organizira tudi Jazz café pri Wolfu, druženje ob vrhunski kavi in prijetni glasbi v Wolfovem atriju. Za degustacijo kavnih mešanic vedno poskrbi Pražarna Escobar iz Vrhnike, za glasbeno kuliso pa različni izvajalci jazz glasbe.

Wolfovo kavo je kot spominek naprodaj v muzejski trgovini Muzeja Slovenj Gradec na Glavnem trgu 24 in v Mladinskih knjigah po Sloveniji.

BESEDILO: Urad župana Mestne občine Slovenj Gradec

Koroški pokrajinski muzej od ponedeljka, 5. 12. do nedelje, 11. 12. 2022, z izbranimi gostinci vabi na pokušino Wolfove kave v mestno jedro Slovenj Gradca. Prvič jo bodo postregli v prenovljeni podobi.