Search
Close this search box.

Približno 2.500 udeležencev se je družilo na 35. srečanju invalidov na Kopah (FOTO)

35. vseslovensko planinsko srečanje invalidov na Kopah je minilo v znamenju dobre volje, iger in plesa.

V soboto, 3. avgusta, je na Kopah, pod okriljem Društva invalidov Slovenj Gradec, potekalo že 35. vseslovensko planinsko srečanje invalidov, ki se ga je udeležilo približno 2.500 članov in članic iz več kot 30. društev invalidov iz celotne Slovenije.

Invalidom so se na Kopah pridružili številni gosti, nekateri med njimi so prisotne tudi pozdravili in nagovorili. Med drugim smo med množico obiskovalcev zaznali župana MO Slovenj Gradec, Tilna Kluglerja in župana Občine Mislinja, Bojana Borovnika. Na Kope so prišli tudi direktor podjetja Vabo, Boštjan Paradiž, predsednica Društva invalidov Slovenj Gradec, Stanislava Tamše, podpredsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Ivan Kostrevc, podžupan in podžupanja MO Slovenj Gradec, dr. Peter Pungartnik in Martina Šisernik …  Slavnostni govornik je bil generalni tajnik Slovenske karitas, mag. Cveto Uršič.

Po uvodnem delu in nagovorih je sledila sveta maša in druženje s športnimi igrami. Za popestritev dogajanja pa so s kulturnim in glasbenim programom poskrbeli pevski zbor Ribniški fantje, ljudske pevke Lastovke, ansambel Okej, dalmatinska klapa Harmonija in humorist Tomislav Vrlič. Moderatorka prireditve je bila Janja Širnik.

»Mestna občina Slovenj Gradec že ima podeljen naziv “občina po meri invalidov”. Tako se odzivamo na posebne potrebe invalidov za njihovo socialno vključevanje, za sožitje, večjo kvaliteto življenja in povezovanja občanov. Tudi v prihodnosti se bomo zavzemali, da bo invalidom omogočeno dostojno življenje. Iskrene čestitke za odlično organizacijo in prelep dan na Kopah,« pa je po srečanju na Facebook profilu zapisal slovenjgraški župan Tilen Klugler.

35. vseslovensko planinsko srečanje invalidov na Kopah je minilo v znamenju dobre volje, iger in plesa.