Pri zbiranju v zaprtih prostorih odslej omejitev na eno osebo na 20 kvadratnih metrov

Za organizirane javne prireditve in shode v zaprtih prostorih se z današnjim dnem spreminja omejitev, ki je doslej dovoljevala enega udeleženca na 30 kvadratnih metrov, po novem pa je dovoljen en udeleženec na 20 kvadratnih metrov. Še vedno pa se lahko zbere največ deset ljudi.
knjižnica

Enake omejitve od danes veljajo pri kolektivnem uresničevanju verske svobode in ponujanju kulturnih storitev. Tudi v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvajajo dejavnost ponujanja storitev knjižnic, arhivov, muzejev oz. galerij končnim uporabnikom oz. javne kulturne prireditve, velja omejitev enega udeleženca na 20 kvadratnih metrov.

Vlada je v odlokih o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode ter o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom spremenila tudi določbe o priznavanju dokazil negativnega rezultata testa na novi koronavirus. Tako se kot ustrezna odslej štejejo dokazila, ki so bila izdana v državah članicah EU, državah članicah schengenskega območja, Združenem kraljestvu ali ZDA, pa tudi Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Rusiji.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.