Search
Close this search box.

Pri NK Dravinja obsojajo dejanja domačega uradnega napovedovalca, pri Korotanu pričakujejo, da bodo odgovornost prevzeli tudi sodniki

Po sobotni nogometni tekmi na Prevaljah, ki se je končala s posredovanjem policije in uporabo solzivca, so se preko spleta oglasili predstavniki obeh klubov, pojasnilo policije pa še vedno čakamo.

O tem, da se je minulo soboto na Prevaljah odvila nogometna tekma, ki se je končala s posredovanjem policije smo že poročali TUKAJ. Naj spomnimo, da sta se na Prevaljah v okviru tretje lige vzhod med seboj pomirili domača ekipa NK Korotan in NK Dravinja. Zmago so po napeti tekmi slavili gostje, zaradi številnih zapletov, od poškodbe domačega igralca do po mnenju številnih prisotnih napačnega sojenja, vulgarnega vedenja nekaterih navijačev … pa so na tekmi posredovali tudi policisti. Celotnemu dogajanju pa se ni izognil niti štiri mesečni dojenček, ki bi ga naj policisti po pomoti poškropili s solzivcem.

Za uradno pojasnilo smo se že v nedeljo obrnili tudi na PU Celje, od koder odgovora do zdaj še nismo prejeli. So se pa preko družbenega omrežja Facebook in spletne strani oglasili predstavniki obeh vpletenih klubov. Oba zapisa objavljamo v celoti.

Zapis objavljen na Facebook strani Korotana Prevalje

“V klubu DNŠ Prevalje obžalujemo neljube dogodke, ki smo jim bili priča po tekmi članskega moštva NK Korotan z Dravinjo, 5. 9. 2020. Verjamemo, da so bili dogodki po tekmi posledica sojenja, ki ni dosegalo nivoja tretje lige. Vložen trud igralcev na treningih in na tekmah, ter funkcionarjev in trenerjev ob igrišču, je bil izničen z nerazumnimi potezami sodniške trojke, zato je bila frustracija navijačev razumljiva, ne moremo pa opravičevati njihovih dejanj.

“Sodu sta dno izbili predvsem dve nerazumljivi sodniški odločitvi v prvem in dve v drugem polčasu. V prvem polčasu smo videli zelo podobni sporni situaciji v kazenskih prostorih obeh moštev, igranje branilca z roko. Dravinja si je s tem priigrala strel iz kazenske točke, Korotan pred tem ničesar. Tudi pobudo Korotana proti koncu polčasa je glavni sodnik prekinil pred izvajanjem kota domače ekipe, čeprav dolgega podaljška nismo videli.”

“Najbolj pretresljiv dogodek pa smo videli v 63. minuti tekme, ko je igralec Dravinje, brez dvoma verjamemo da nenamerno, ampak žal nekontrolirano, naletel na našega napadalca in ga ob trku tako močno udaril v glavo, da je domačin izgubil zavest. Glavni sodnik srečanja se ob kontaktu igralcev, ki se ga močno sliši tudi na posnetku, ni odločil za prekinitev igre, tako da so igralci že pomagali obema vpletenima, predvsem našemu igralcu, še preden smo nato žogo z igrišča mogli poslati kar sami, pred sodnikovim žvižgom. Na tej točki se želimo zahvaliti reševalcem za korekten odziv in pomoč pri oskrbi našega igralca, ki so ga odpeljali v bolnišnico. Kasneje je sodniška trojka prekinila še enega izmed naših napadov, ko je napadalec sam krenil proti vratarju, z nerazumljivo dosojenim prepovedanim položajem.”

Napetost gledalcev je zaradi serije dogodkov na igrišču naraščala. Gledalce smo po tekmi, tudi po ozvočenju, ves čas skušali opozarjati na to, da naj dovolijo sodnikom in igralcem nasprotnega moštva (ki niso bili deležni kakšnih groženj), miren prehod do in iz garderob, ter da naj se umirijo in pozabijo na dogodke, ki jih po tekmi ni več mogoče reševati. Nikoli nismo agitirali in spodbujali nasilništva ali obračunavanja s komerkoli od vpletenih. Če smo goste užalili, se jim za dogodke in poteze opravičujemo in jim na tem mestu še enkrat športno čestitamo za dosežene tri točke.”

Prevzemamo svoj del odgovornosti in pričakujemo odločitve pristojnih organov organizatorja tekmovanja. Pričakujemo, da bodo odgovornost prevzeli tudi tisti, ki bi morali za pošteno in dosledno sojenje poskrbeti na igrišču,” so sklenili zapis, objavljen na Facebook strani Korotana Prevalje.

Odziv vodstva Dravinje, objavljen na Spletni strani sportni-portal.si

“Včeraj je vodstvo Dravinje, po sobotni zmagi na Prevaljah, predstavilo videnje celotne sobotne situacije. Nogometaši Dravinje so na Prevaljah po zaostanku z 2:0, uspeli obrniti rezultat v svojo korist, po tekmi pa je prišlo do neljubih scen s sodniki,” so zapisali na spletni strani sportni-portal.si, kjer so objavili zapis NK Dravinja v celoti.

“Zmaga naše ekipe je bila poštena in čista. Tekma pa je bila žal zaznamovana z neljubim dogodkom, ko je v enem izmen duelov z našim igalcem obležal igralec domače ekipe, Jošt Krivonog. Duel je bil predvsem nesrečen, a je naš igralec vseeno prejel rdeči karton. Posredovati je moralo tudi reševalno vozilo, zato se je tekma za kar nekaj časa zavlekla. Joštu želimo čimprejšnje okrevanje ter povratek na zelenice. Po tekmi pa je prišlo tudi do dodatnih zapletov, ko so domači gledalci želeli obračunati z delilci pravice na srečanju. V klubu se okoli teh ekscesov ograjujemo, hkrati pa obsojamo dejanja domačega uradnega napovedovalca, ki je med tekmo po mikrofonu komentiral, da naši igralci simulirajo ter po koncu tekme našo zmago razglasil za nezasluženo. Verjamemo, da je neljubim dogodkom po tekmi ”pripomoglo” tudi to neprimerno obnašanje uradnega napovedovalca, ki bi moral biti seveda nepristranski ali pa se vsaj ogniti neprimernim komentarjem med tekmo.

Organizacija tekme je bila sicer, kot je to na Prevaljah v navadi, odlična. Za našo ekipo je bilo dobro poskrbljeno, zmotilo pa nas je, kot smo že izpostavili, obnašanje uradnega napovedovalca.

V klubu nikakor ne želimo prilivati olja na ogenj, a smo se počutili dolžni odzvati se in zadeve razjasniti še iz naše strani.”

Dogodki

Po sobotni nogometni tekmi na Prevaljah, ki se je končala s posredovanjem policije in uporabo solzivca, so se preko spleta oglasili predstavniki obeh klubov, pojasnilo policije pa še vedno čakamo.