Search
Close this search box.

Preživite Prešernov dan na 32. zimskem pohodu na Peco

V soboto, 8. februarja 2020, vabljeni na tradicionalni že 32. zimski pohod na Peco (2126 m), z izhodiščem v Mežici, ki ga prireja Planinsko društvo Mežica v sodelovanju z MDO Koroške, GRS Koroške in enoto gorske policije.

FOTO: PD Mežica
Zemljevid z vrisano potjo

Glede na večletno prakso se pohodniki na pohod, ki je prostega značaja in na lastno odgovornost, podajajo samostojno, v večjih ali manjših skupinah ali v spremstvu lastnih vodnikov, pri čemer si hojo večinoma skrajšajo z vožnjo do Podpece ali Šteng. Tudi tokrat pa jih bodo na poti spremljali člani Gorske reševalne službe Koroška, pripadniki enote gorske policije in planinski vodniki PD Mežica.

Tistim, ki svojega vodnika nimajo, pa bi si vseeno želeli spremstvo, lahko vodnika po predhodnem dogovoru priskrbi Planinsko društvo Mežica, so v vabilu navedli organizatorji pohoda. Prav tako prosijo pohodnike, da upoštevajo navodila GRS, policije in vodnikov ob poti ter da se ne gibljejo izven uhojenih poti.

Za vse udeležence pohoda je obvezna popolna zimska oprema (palice, dereze, topla oblačila, topli napitki …). Dom na Peci bo na dan pohoda odprt, kjer se boste lahko tudi okrepčali z okusno hrano in toplimi napitki.

Organizatorji sporočajo, da bodo udeleženci pohoda, ki se bodo registrirali v Domu na Peci in bodo imeli na dan pohoda opravljenih deset pohodov, prejeli zlato priponko, za sedem srebrno in za štiri skoke na Peco bronasto priponko kralja Matjaža. Za opravljeni petindvajseti pohod se bo pohodniku podelil kipec kralja Matjaža.

Zadnje informacije o razmerah na gori bodo člani PD Mežica objavili dan pred pohodom na njihovi spletni strani, ki jo najdete TUKAJ. Dodatne informacije: pdmezica@gmail.com, telefonsko številko: 041 976 135.

FOTO: Marko Laznik

Če vas zanima, kako so se na pohodu imeli lanskoletni udeleženci, pa si lahko preberete TUKAJ.