Search
Close this search box.

FOTO: Sončno vreme privabilo približno 500 udeležencev na 31. Matjažev pohod na Peco

Minuli vikend se je v gore odpravilo veliko število pohodnikov. Z vseh planinskih koč poročajo o množičnem obisku ljubiteljev planin, k čemur je zagotovo svoj delež prispevalo tudi lepo vreme, ki so ga številni izkoristili za rekreacijo na prostem. Sončna sobota pa je bila naklonjena približno 500 udeležencem Matjaževega zimskega pohoda na Peco (2126 m), ki ga je organiziralo Planinsko društvo Mežica, v sodelovanju z MDO Koroške, GRS Koroške in enoto gorske policije.

Na že 31. tradicionalnem pohodu so podelili tudi posebna priznanja. Zlato priponko je prejelo dvanajst pohodnikov, ki so imeli v soboto opravljenih deset pohodov. Osem udeležencev je za sedem pohodov prejelo srebrno priponko, enajstim pa so za štiri skoke na Peco podelili bronasto priponko kralja Matjaža. Za opravljeni jubilejni trideseti pohod pa so podelili kipec kralja Matjaža.

Vsi udeleženci so se lahko na koči okrepčali z okusno hrano in toplimi napitki, nakar je sledilo prijetno druženje z izmenjavo planinskih izkušenj vse tja do poznih popoldanskih ur, ko so se še zadnji pohodniki podali nazaj v dolino.

 

 

 

Dogodki