Search
Close this search box.

Prevaljsko podjetje za Rimski vrelec ponudilo 286.500 evrov

Na Občini Ravne na Koroškem so danes odprli edino ponudbo za nakup kompleksa Rimski vrelec, ki je prispela na zadnji razpis občine. Oddalo jo je podjetje Rimski vrelec s sedežem na Prevaljah, ki je za kompleks ponudilo 286.500 evrov. Na občini so po besedah župana Tomaža Rožena s ponudbo zadovoljni, v petek jo bo pregledala še posebna komisija.

Ponudbo podjetja Rimski vrelec bo v petek podrobneje ovrednotila še posebna komisija in podala mnenje županu, ki bo nato sprejel končno odločitev. Kot je danes za STA povedal župan, so na občini glede na dano situacijo s ponudbo zadovoljni. Cena je enaka ocenjeni vrednosti nepremičnine iz cenitvenega poročila, ki ga je občina javno objavila.

To je bil že tretji razpis od lanske jeseni za prodajo kompleksa Rimskega vrelca in šesti v zadnjih desetih letih. Občina si želi, da bi kupec kompleksa na lokaciji razvijal turistično dejavnost, kar se glede na tokratno ponudbo tudi obeta. Ta predvideva manjši butični hotel za do 35 gostov, razvoj velnes in glamping turizma, športno-rekreacijski center in kavarno s slaščičarno.

Podjetje Rimski vrelec s sedežem na Prevaljah je v lasti Branka Dervodela, ki je partner po rodu Korošice Marjane Kaker, ki že vrsto let živi v Avstraliji, kjer ima podjetje za izdelovanje eksploziv. Kakerjeva je v preteklosti za časnik Večer izrazila pripravljenost vlagati v Rimski vrelec. Podjetje Rimski vrelec kot direktor zastopa Peter Čuješ.

Ponudba podjetja Rimski vrelec, katere osnutek je javno dostopen na spletni strani podjetja, kot edinstvene prednosti kompleksa izpostavlja vrelec mineralne vode, umeščenost kompleksa sredi narave, gozdnatost območja in bližino Geoparka Karavanke.

Investitorji načrtujejo okvirno za od dva do tri milijone evrov vlaganj. Med drugim gradnjo glamping resorta za od 15 do 20 oseb načrtujejo v letih 2022/23, ko bi tudi začeli z obnovo obstoječega hotelskega kompleksa, projekt pa bi zaključili predvidoma spomladi 2024. Predvidevajo od 15 do 20 novih delovnih mest.

Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in omenjeno vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Kompleks, ki leži na privlačni lokaciji ob robu Kotelj in ob vznožju Uršlje gore, že dlje časa propada, gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002.