Search
Close this search box.

Preteklo soboto so na Poseki potekale že 4. SIJ zimske igre v izjemnem vzdušju

Na pustno soboto je smučišče Poseka na Ravnah na Koroškem gostilo skoraj 200 sodelavcev Skupine SIJ. Že četrtič so se zbrali na zimskem druženju jeklarjev, na SIJ Zimskih igrah. Na odlično pripravljeni progi se je v veleslalomu pomerilo skoraj 50 zaposlenih, ki so bili deležni bučne podpore s strani svojih sodelavcev.

Skoraj 200 sodelavcev, študentov in štipendistov družb Skupine SIJ – Slovenska industrija jekla se je zabavalo in družilo, center dogajanja pa je bila cilja arena pod koroškim smučiščem Poseka, kjer se je odločalo, kateri med njimi je najbolj spreten na belih strminah. Skoraj 50 zaposlenih – med njimi tudi nekaj pustnih mask – je pokazalo svoje smučarske in deskarske spretnosti v kar petih različnih kategorijah na veleslalomski tekmi.

V ciljni areni jih je skupaj z DJ-jem spodbujala množica glasnih navijačev, opremljenih s transparenti, ragljami in drugimi navijaškimi pripomočki. Lokalni smučarski klub je pripravil razgibano progo. Tako je poleg spretnosti k dobremu rezultatu v cilju največ prispevala jeklena volja in spodbuda navijačev ob progi, ki so še posebej bodrili tiste, ki so v svoji borbenosti nesrečno pristali na zadnji plati ali pa zgrešili vratca. Za dodatno vroče vzdušje v ciljni areni so z energičnim nastopom med tekoma poskrbele plesalke iz plesne skupine Ladies, ki so večkratne evropske prvakinje v navijaškem plesu.

Zbrane je v prireditvenem šotoru, kjer so bile na vrsti pogostitev, razglasitev rezultatov ter zabava, nagovoril Gregor Adler, direktor SIJ Ravne Systems. Izpostavil je pomen izvajanja in spodbujanja športnih aktivnosti v Skupini SIJ: »Sodelavcem Skupine SIJ in družinskim članom je skozi celo leto na voljo veliko športnih aktivnosti za krepitev telesa, duha in jeklene volje. V okviru skupine deluje Športno društvo SIJ, ki skozi šport omogoča druženje vseh zaposlenih in družinskih članov. Ker pa smo tako zavezani športu, smo lani med prvimi evropskimi podjetji prejeli tudi certifikat za Aktivna delovna mesta pod okriljem Evropske unije.«

Na podelitvi so organizatorji podelili kar 18 glavnih nagrad: za smučarje in smučarke v dveh starostnih kategorijah ter deskarje. Vsem sodelavcem in sodelavkam, ki so si na tekmi prislužili stopničke oziroma nagrade, v Skupini SIJ iskreno čestitajo, vsem sodelavcem pa se iskreno zahvaljujejo za njihovo udeležbo ter podporo smučarjem in deskarjem.

Sicer je največji dogodek, na katerem se družijo jeklarji, Sijev dan. Lani se jih je skupaj z družinskimi člani na Ravnah na Koroškem zbralo več tisoč, že osmi zapored bo letos junija na Jesenicah.

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina. Njeni izdelki zasedajo vodilne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Je med desetimi največjimi poslovnimi skupinami v Sloveniji, med največjimi slovenskimi izvozniki in med najpomembnejšimi zaposlovalci v Sloveniji.

Vir: SIJ d.d.

Dogodki

Na pustno soboto je smučišče Poseka na Ravnah na Koroškem gostilo skoraj 200 sodelavcev Skupine SIJ. Že četrtič so se zbrali na zimskem druženju jeklarjev, na SIJ Zimskih igrah. Na odlično pripravljeni progi se je v veleslalomu pomerilo skoraj 50 zaposlenih, ki so bili deležni bučne podpore s strani svojih sodelavcev.