Search
Close this search box.

Predstavniki koroških občin so na povabilo slovenjgraškega župana odkrivali skrivnosti mestnega jedra (FOTO)

V tednu, ko mestna občina Slovenj Gradec praznuje svoj občinski praznik, je župan Tilen Klugler organiziral prav posebno srečanje in druženje županov in županj ter predstavnikov uprav koroških občin.

Tako so se današnjega srečanja poleg Slovenjgradčanov udeležili še predstavniki Mislinje, Prevalj, Mežice, Črne na Koroškem, Dravograda in Vuzenice. Županske vrste so zastopali župani Tilen Klugler, Dušan Krebel, dr. Matic Tasič in Franjo Golob ter županji mag. Romana Lesjak in Marijana Cigala.

Občinski praznik Mestne občine Slovenj Gradec praznujejo 19. septembra, in sicer kot obeležitev prejetja naziva mesta Glasnik miru. V okviru praznika so v septembru, v organizaciji Javnega zavoda SPOTUR, pripravili pester sklop prireditev, ki se predstavlja z novim imenom ESGE Fest. Celoten program ESGE Festa najdete TUKAJ.

FOTO: Nika Hölcl Praper

Po sprejemu pri županu so se udeleženci srečanja podali na malo drugačen ogled mestnega jedra, odigrali so namreč doživljajsko igro Unlock (Odkleni) Slovenj Gradec. Unlock Slovenj Gradec je igra, kjer ekipa igralcev z reševanjem ugank odpira ključavnice stare lesene knjige, v kateri se skrivajo informacije o zanimivostih in skrivnostih Slovenj Gradca. Igra je del ponudbe Javnega zavoda Spotur in je nastala kot nadgradnja sobe pobega Escape Room Enigmarium Slovenj Gradec.

FOTO: Nika Hölcl Praper

Unlock Slovenj Gradec je zunanja pustolovska igra, ki so jo v Slovenj Gradcu pripravili skupaj s podjetjem Enigmarium, ki s svojimi več kot petindvajsetimi povsem originalnimi igrami in projekti predstavlja enega najbolj priljubljenih načinov preživljanja prostega časa, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Ekipe so za odkrivanje skrivnosti Slovenj Gradca potrebovale približno eno uro. Kljub temu, da druženje ni bilo tekmovalnega značaja, pa lahko izdamo, da so zaklenjeno knjigo najhitreje odklenili predstavniki občine Prevalje, ki so na cilj igre prispeli v 45 minutah.

FOTO: Boštjan Gorenšek

Župani in županje so izrazili zadovoljstvo, da so se lahko srečali tudi na malo manj uraden način, si izmenjali izkušnje ter s tem še okrepili medsebojno sodelovanje.

Vir: Spotur

FOTOGALERIJA: avtorica fotografij –  Nika Hölcl Praper

Dogodki