Search
Close this search box.

NOVOST: Pustolovska “escape” igra na prostem, novo doživetje v mestnem jedru Slovenj Gradca

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec je v sodelovanju s podjetjem Enigmarium v juniju pripravil novo turistično atrakcijo UNLOCK Slovenj Gradec

Unlock Slovenj Gradec je zunanja pustolovska igra, ki so jo v Slovenj Gradcu pripravili skupaj s podjetjem Enigmarium, ki s svojimi več kot petindvajsetimi povsem originalnimi igrami in projekti predstavlja enega najbolj priljubljenih načinov preživljanja prostega časa.

Za novo turistično atrakcijo so se odločili na podlagi številnih povpraševanj po dodatni ponudbi (še posebej od skupin, ki so obiskale sobo pobega) in z namenom oživljanja ter doživljanja mestnega jedra Slovenj Gradca na malo drugačen način. Z novim, modernim pristopom želijo obiskovalcem ponuditi možnost doživetja »samostojnega« raziskovanja mesta.

Preberite tudi: V Slovenj Gradcu bodo odprli prvo sobo pobega – escape room na Koroškem

V novi igri z elementi »Escape Room« pustolovščine udeležence čaka dobeseden pobeg iz sobe – a tokrat na svež zrak! Skozi igro si igralci pomagajo z uporabo lesene, večkrat zaklenjene knjige, ki počasi razkriva zgodbo, ko se na pustolovskem popotovanju skozi mestno jedro prebijajo skozi sedem zabavnih preizkušenj. Igralci se spopadejo z zgodbo, povezano z mestno zgodovino in nekdanjimi uglednimi meščani, odkrijejo skrivnost Slovenj Gradca, se ob tem družijo na prostem in se predvsem izvrstno zabavajo!

Rezervacije termina in dodatne informacije so na voljo na www.slovenjgradec.escape-room.si, na enaslovu enigmarium.slovenjgradec@escape-room.si ali na tel. 02 88 12 115 (TIC Slovenj Gradec).

Vsaka stran v knjigi skupino popelje na novo lokacijo, kjer najdejo namige za rešitve naslednjih ugank. Ob reševanju se igralci pobližje spoznajo s številnimi mestnimi znamenitostmi, ki bi drugače ostale neopažene oziroma pozabljene, zapisane le v knjigah.

Unlock je primeren za skupino od 2-5 igralcev, ob prilagoditvi pa tudi za velike skupine do 100 oseb. Igra je super popestritev druženja prijateljev, odličen uvod v zabaven večer ali prijetna popestritev popoldneva za vse družinske člane. Za večje skupine oziroma »teambuildinge« lahko pripravijo več izzivov, tako da lahko ekipe med seboj tudi tekmujejo! Izkušnja medsebojnega sodelovanja, razmišljanja, improvizacije in odločanja pogosto pozitivno vpliva na povečanje kreativnosti ter večjo uigranost ekipe.

Skupino na »samostojnem« raziskovanju mesta še vedno spremlja vodja igre oziroma »gamemaster«, ki poskrbi za pomoč, v primeru, da jo ekipa potrebuje. Tako da brez skrbi – tudi če Slovenj Gradca posamezniki še ne poznajo, je igra primerna tudi za njih, saj jim bo v pomoč knjiga, ki jih bo vodila po mestu. Verjamemo, da bodo tudi domačini odkrili še nepoznane kotičke našega mesta, so sporočili iz Spoturja.

Besedilo: Spotur

Dogodki

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec je v sodelovanju s podjetjem Enigmarium v juniju pripravil novo turistično atrakcijo UNLOCK Slovenj Gradec