Predstavniki Fursa obiskujejo nove podjetnike

Predstavniki mobilnih enot Finančne uprave od sredine septembra obiskujejo davčne zavezance, ki so pred kratkim ustanovili podjetje oziroma na novo registrirali dejavnost.
meeting-2284501_960_720

Namen obiska je, da jih seznanijo s pravicami in obveznostmi, ki jih imajo kot novoustanovljeni poslovni subjekt in jim ponudijo pomoč ter kontakte v primeru, da bodo potrebovali sogovornika na njihovi strani. “Želimo si namreč, da so davčni zavezanci čim bolje informirani in pripravljeni na izzive, s katerimi se bodo srečali na davčnem in carinskem področju,” so sporočili iz Fursa.

V slabih dveh tednih so na ta način obiskali že 114 novoustanovljenih podjetnikov po celotni Sloveniji, med katerimi jih je večina s.p.-jev. Nov pristop Finančne uprave do davčnih zavezancev je velika večina novih podjetnikov sprejela z odobravanjem, kar jim daje dodaten elan, da bodo tovrstne aktivnosti nadaljevali še z večjo vnemo, so dodali.

Tem zavezancem soo pred kratkim postavili posebno spletno stran, delili pa jim bodo tudi informativne letake, kot je predstavljeno na spodnji sliki in v dokumentu, ki ga najdete TUKAJ.

Vir: Vlada RS – FURS

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije