Search
Close this search box.

Predstavnik SPV Mislinja sodeloval na mednarodni konferenci ” Road safety in local communities” v Banji Luki

V Banja Luki je 27.10.2022 in 28.10.2022 potekala 11. mednarodna konferenca " Road safety in local communities" v organizacij Javne agencije Republike Srbske Krajine za varnost prometa.

Konferenca je potekala v prostorih vlade Republike Srbske Krajine, konferenco pa je svečano odprl predsednik vlade Republike Srbske krajine s prisotnim ministrskim zborom in predstavnikoma ambasade Francije in Portugalske.

Delegacijo Republike Slovenije so sestavljali:

  • Jure Smolič – AVP R. Slovenija, vodja delegacije
  • Natalija  Plemenitaš Fuchs – SPV Dobje
  • Bojan Triglav – SPV Mislinja
  • Vlasta Vatovec – SPV Hrpelje – Kozina

Konferenca se je odvila na visokem političnem in strokovnem nivoju, saj je bilo med razpravljavci veliko uglednih profesorjev, ki se ukvarjajo s problematiko prometa, ki so prišli iz različnih univerz nekdanje skupne države (Zagreb, Sarajevo, Beograd, Črna Gora), ob prisotnosti lokalnih predstavnikov različnih javnih služb (policije, občin, izdelovalcev prometne opreme…), ki se ukvarjajo s problematiko prometa na širšem področju.

Prisotne sta bile delegacije Javne agencije Severne Makedonije za varnost prometa, Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa ter organizator, delavci Javne agencije Republike Srbske Krajine za varnost prometa oz. gostitelja.

Ob otvoritvi je navzoče nagovoril po video povezavi tudi direktor Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa g. Janez Hribar.

Delegacija Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa je v sklopu konference predstavila tri preventivne akcije oz. primere dobre prakse, ki jih na lokalnem nivoju ob preventivnih akcijah na nivoju države vodi ali razpisuje krovna agencija (AVP) in sicer do predstavili:

  • SPV Mislinja, g. Bojan  Triglav Bodi Viden Bodi Previden“, 
  • SPV Dobje, ga.  Natalija Plemenitaš FuchPomoč malim občinam z javnimi pozivi Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa
  • SPV Hrpelje – Kozina, ga. Vlasta Vatovec  “Alkohol “.

Poudarek vseh treh predstavitev je bil, da je potrebno na vseh treh oz. preventivnih podrožjih delati dolgoročno, saj učinki niso zaznani takoj, prav tako je bilo prisotnim na nek način prikazano kako lahko tudi manjše občine, ki imajo manjše finančne resurse, ob izdatni pomoči Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, uspešno realizirajo organizacijsko in finančno zahtevnejše projekte.

Besedilo: Bojan Triglav , SPV Mislinja

Dogodki

V Banja Luki je 27.10.2022 in 28.10.2022 potekala 11. mednarodna konferenca " Road safety in local communities" v organizacij Javne agencije Republike Srbske Krajine za varnost prometa.