Search
Close this search box.

Predstavitev pravljice o mravlji, ki išče odgovor na vprašanje kaj je to ljubezen

V četrtek, 8. avgusta 2019 bo ob 18. uri v Čarnici predstavitev slikanice Ksenije Poklič z naslovom Mravlja in ljubezen.

Ksenija Poklič nam bo na predstavitvi v Čarnici ob kratkem filmčku, ki ga je posnela za to priložnost predstavila svojo prvo slikanico. Z slikanico Mravlja in ljubezen želi avtorica nagovoriti otroka, da bo v tem najpomembnejšem obdobju življenja seznanjen s tem kaj pomeni “imeti se rad” ter, da je ljubezen do sebe prvi pogoj za vse druge ljubezni.

Mravlja Rozi je drugačna od ostalih mravelj saj veliko razmišlja o življenju, predvsem pa ji nikoli ne zmanjka vprašanj. Eno ključnih vprašanj, ki si ga slej ko prej postavi vsak izmed nas, pa zanima tudi njo. Kaj je to ljubezen?

Avtorica je povedala, da želi predstavitev pravljice narediti zanimivo za otroka in odraslega. Pripravila je kratek filmček z izjavami različno starih ljudi, ki govorijo o ljubezni. V tem filmu je krasno prikazano kako se naša predstava o ljubezni skozi leta spreminja.

Ksenija Poklič, avtorica slikanice Mravlja in ljubezen.

Staršem je lahko ta zgodba kot izhodišče za pogovor z otrokom, najstnikom izhodišče, da bo iskal, raziskoval ter si upal slediti svojim sanjam, odraslim pa, da jih spomni na to, da je iskanje ljubezni in sreče v napačnih stvareh le izguba časa. Ob zgodbi lahko vsak starejši bralec potrdi, kako v življenju rastemo, se spreminjamo ter da pot skozi življenje ni vedno lahka, se je pa lažje postarati, če sledimo sebi in svojemu srcu.

Ksenija Poklič je diplomirana vzgojiteljica, ki poleg svojega dela vzgojiteljice svoj čas rada posveti tudi ustvarjanju. Njeni začetki pisanja so bili namenjeni scenarijem za lutkovne in dramske predstave, ki jih je kot članica skupine Nosko teater tudi odigrala. Njena želja po pisanju je prerasla v to, da se njene zgodbe natisnejo. Mravlja in ljubezen je njena prva izdana slikanica, katero je ilustriral Uroš Borovnik. Povedala je, da “v pisanju in besedi vidi moč, veselje in ljubezen.”

Po predstavitvi bo možnost nakupa slikanice, v katero vam bo avtorica z največjim veseljem napisala tudi kakšno posvetilo.

Dogodki