Search
Close this search box.

Predstava Kimperk Teatra ta petek v Kulturnem centru Ravne

V okviru Koroškega gledališkega abonmaja bo ta petek, 10. februarja, ob 19. uri v Kulturnem centru Ravne nastopila gledališka skupina Kimperk Teater z Ojstrice.

V okviru Koroškega gledališkega abonmaja, ki ga prireja Kulturni center Ravne, se bo zvrstilo več gledaliških predstav, vse pa bodo za vas pripravile in odigrale gledališke skupine s Koroške.

Koroški gledališki abonma so 20. januarja otvorili s predstavo Vozel gledališke skupine Kulturnega društva Kotlje, zdaj pa je na vrsti že druga predstava v okviru abonmaja.

V petek, 10. februarja, vas bo ob 19. uri v Kulturnem centru Ravne nasmejala gledališka skupina kulturno-prosvetnega društva Ojstrica, Kimperk Teater. Skupina si je nadela ime Kimperk Teater, saj je Kimperk staro ime za Ojstrico, s katere tudi vsi člani skupine prihajajo. Delujejo od leta 2011 in štejejo 9 igralcev, tonskega mojstra in druge podporne člane. Prvič so nastopili junija 2011 ob Lepi nedelji na Ojstrici, kjer so v domačem narečju ”kimperščini” nasmejali občinstvo. Sicer tudi večinoma nastopajo v domačem narečju, ki poskrbi še za piko na i ob že tako smešnih skečih in ljudskih igrah, ki črpajo navdih iz vsakdanjega življenja. Teater deluje pod režiserskim in umetniškim vodstvom g. župnika Igorja Glasenčnika, ki je skupini tudi priskrbel scenarije in besedila od zunanjih piscev, dokler niso začeli besedil in skečev pripravljati sami, tega pa se poslužujejo vedno bolj. Njihova najbolj znana avtorska igra je Snubač, katero so uprizorili že okoli 200 krat. Prav tako sta njihovi avtorski igri še Šnops kotel in Krava se poja. Skupina s svojimi smešnimi prigodami in skeči rada nasmeji čim številčnejše občinstvo, z veseljem pa presenetijo tudi kakšnega slavljenca ali slavljenko na zasebni zabavi.

Vas pa bodo nasmejali že ta petek, 10. februarja ob 19. uri v Kulturnem centru Ravne.

Predstavo si lahko ogledate brezplačno, saj vstopnine ni, bo pa skupina Kimpert Teater vesela kakšnega prostovoljnega prispevka.

Vabljeni!

Vir: Občina Ravne, KC Ravne

V okviru Koroškega gledališkega abonmaja bo ta petek, 10. februarja, ob 19. uri v Kulturnem centru Ravne nastopila gledališka skupina Kimperk Teater z Ojstrice.