Search
Close this search box.

Predsednik Pahor jo je peš mahnil “po dolgem in počez po Sloveniji”, ustavil se je tudi na Koroškem

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je med letošnjim dopustom znova odpravil na pot, tokrat “po dolgem in počez po Sloveniji”. Na poti mu družbo dela sin Luka, spremlja pa ga tudi varnostnik. S hojo je začel 3. avgusta v Lendavi, včeraj pa je že pripešačil do Radelj ob Dravi.  

Naj spomnimo, da se je Pahor že leta 2017 odločil za podoben podvig in med dopustom pešačil z Goričkega v Piran. Letos pa je na svojem Instrangramu zapisal, da do zastavljenih okroglih 1000 potrebujeta še 247 kilometrov in se nato z ekipo, na povabilo župana Občine Lendava, Janeza Magyarja, odpravil na pot iz Lendave. Prvi dan je predsednik z ekipo zaključil na Tišini.

Prvi dan je z ekipo na relaciji Lendava-Črenševci-Odranci-Beltinci-Rakičan-Murska Sobota- Pušča-Gradišče-Tišina, prepešačil 40 km. Ob tem pa je dejal: »Čudoviti kraji in prijazni ljudje. Zmagala sta povabilo na vampe v Odrancih in gostoljubnost župana Beltincev (Beltinec)«.

Drugi dan, 4. avgusta, je predsednika in njegovo ekipo pot vodila na Koroško. Prehodili so 31 kilometrov, srečali pa ste jih lahko v Selnici ob Dravi, na Fali, v Ožbaltu, Podvelki, Breznu ter na cilju druge etape v Radljah ob Dravi.

»Veličastna samota med osamljenimi kraji, vedno skrivnostna Drava na levi. Navdušeni ljudje. Zmagajo pa prošnja, da na njenem domu čestitam Justini za 75 let, srečanje z 11-letnim rakavim bolnikom in junakom Anžetom, ter čakanje ob cesti s sladoledom in medom,« je z razmišljanjem opremil fotografijo na družbenem omrežju Pahor.

Ter napovedal, da jih danes čaka tretja etapa, od Polzele do Mozirskega gaja. Za konec pa dodal: »Pozdrav izpod romantičnih deževnih kapelj«.

Potovanje predsednika Boruta Pahorja in njegovega sina lahko spremljate na spletnih družbenih omrežjih predsednika, kjer mu je veliko uporabnikov Facebook omrežja čestitalo za podvig in izrazilo hvaležnost, da je krenil s poti ter obiskal Anžeta in čestital gospe Justini. Med drugim pa najdemo še komentar, v katerem je predsednika in ekipo na kavo v Črno povabila tudi županja mag. Romana Lesjak.