Predsednik Pahor bo jutri obiskal Koroško

Predsednik republike se bo na vabilo Regijskega štaba Civilne zaščite za Koroško regijo jutri mudil v Slovenj Gradcu.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo jutri obiskal Slovenj Gradec. Sestal se bo s štabom Civilne zaščite za Koroško regijo, predsednika republike bodo sprejeli slovenjgraški župan Tilen Klugler, poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Koroško regijo Alan Matijevič.

Predsednik se bo na obisku seznanil z izvedenimi aktivnostmi covida-19 v Koroški regiji. Pahor bo obiskal tudi Vrtec Slovenj Gradec, slovenjgraško enoto Koroškega doma starostnikov in Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob obisku se bo predsednik Pahor srečal tudi z Jadranko Smiljić, ki se je s kvačkaricami in kvačkarji z različnih koncev Slovenije lotila posebnega projekta. Željo imajo skvačkati 212 grbov vseh slovenskih občin in se tako vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Jadranka Smiljić bo predsedniku Pahorju ob njegovem obisku v Slovenj Gradcu izročila prošnjo za častno pokroviteljstvo nad načrtovanim podvigom in mu predstavila vseslovenski projekt kvačkanja občinskih grbov.

Predsednik Borut Pahor je že obiskal notranjsko, zahodnoštajersko, pomursko, gorenjsko, severnoprimorsko, podravsko, obalno in dolenjsko regijo.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije