Search
Close this search box.

Predsednik DZ: “Ta promet ne funkcionira in cela regija trpi zaradi tega.”

V okviru aktivnosti predsedovanja Državnemu zboru Republike Slovenije se je na delovnem obisku v Slovenj Gradcu mudil predsednik Igor Zorčič. Sprejel ga je župan Tilen Klugler ter ga seznanil z aktualno problematiko in projekti.

Namen obiska je približati zakonodajno vejo oblasti lokalnim skupnostim in regiji, predsednik Zorčič pa se seznanil tudi z najbolj perečimi regijskimi in lokalnimi vprašanji ter nekaterimi naložbami. Zorčič in slovenjgraški župan sta se pogovarjala o projektih, ki so v izvedbi in o tistih, ki bodo razvoj in napredek MO Slovenj Gradec in tudi Koroške zaznamovali v prihajajočem obdobju.


Predsednik DZ, Igor Zorčič na pogovoru pri županu Mestne Občine Slovenj Gradec, Tilnu Kluglerju

VIDEO: Izjava Igorja Zorčiča ob obisku Slovenj Gradca


Ob obisku se je Zorčič seznanil s problematiko cestne infrastrukture, kot je cesta na Kope, kot tudi glede načrtovane hitre ceste. Poudaril je, da so ambicije vlade in koalicije pospešiti nekatere projekte, med katere sodi tudi projekt tretje razvojne osi.

VIDEO: Slovenjgraški župan ob obisku predsednika DZ v Slovenj Gradcu

Predsednik je v nadaljevanju obiskal tudi Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer se je seznanil s problematiko te zdravstvene ustanove, predvsem problematiko dotrajanega starega kirurškega bloka, ki potrebuje nadomestno gradnjo. Ogledali so si tudi gradbišče izgradnje prizidka Centra srednjih šol na Štibuhu, kjer se zaključku že bliža izgradnja telovadnice in lesarskih delavnic, začela pa se je tudi že gradnja nove stavbe šole.

Predsednik DZ je v popoldanskem delu obiska obiskal tudi turistični center Kope, kjer se je s sogovorniki pogovarjal o problematiki slovenske turistične panoge, hkrati pa si je lahko ogledal tudi, kako nujna je posodobitev cestne infrastrukture proti Kopam in v regiji nasploh.

Igor Zorčič je ob obisku zagotovil, da bo problematiko prenesel tudi resornim ministrstvom in strokovnim službam v želji, da bo čim več potreb in pričakovanj lokalne skupnosti in njenih institucij tudi realiziranih.

Dogodki