Search
Close this search box.

Predsednica Šole zdravja Zdenka Katkič je prejela plaketo OKS – ZŠZ (FOTO)

Predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Katkič je te dni prejela plaketo OKS - ZŠZ za dolgoletno uspešno delo v športu. Plaketo so njej in drugim nagrajencem podelili na večerni slovesnosti ob obletnici slovenskega olimpijskega gibanja, ki je bila v ponedeljek 17. oktobra 2022 v Grand hotelu Union v Ljubljani.

Zdenka Katkič je soustanoviteljica Društva Šola zdravja in dolgoletna predsednica društva, ki že od leta 2008 skrbi, da se zgodba Šole zdravja širi po vsej Sloveniji od vasi do vasi, od mesta do mesta.

Zdenka Katkič je športnica po duši. Trenirala je kar nekaj športov od atletike, košarke, odbojke do strelstva. Deset let je bila članica TVD Partizan Narodni dom. Še vedno jo navdušujejo različne športne panoge. Povsem po naključju je slišala za metodo 1000 gibov dr. Nikolaja Grishina in se navdušila. Čeprav ni jutranji tip, jo je pritegnila zamisel, da bi svoj dan začela s telovadbo na svežem zraku. Vse bolj so ji misli bežale k razmišljanju o skupinski jutranji telovadbi zunaj na prostem. Za mnenje je najprej vprašala nekaj starejših Domžalčanov kje bi lahko v Domžalah skupinsko telovadili in tako je prišla do lokacije v parku ob Kamniški Bistrici. 8. decembra 2008 je bila ustanovljena prva skupina v Domžalah – drevored 88 lip.

Od ustanovitve društva ( 2009) je Zdenka Katkič predsednica Društva Šola zdravja. Energije in želje po zdravem gibanju ji ne manjka. S svojo zagnanostjo in predanim delom od samih začetkov skrbi, da se oranžna zgodba po Sloveniji širi kot plamen.

Potrditev, da dela dobro in s pravim ciljem, kažejo tudi številke članov in lokacij po vsej Sloveniji, kjer telovadba vsako jutro poteka. Danes je ponosna, da se je Društvo Šola zdravja tako lepo prijelo v Sloveniji in se še širi v smislu ideje – z vadbo priti v vsako vas, kraj in občino.

Nekaj podatkov o Društvu Šola zdravja: Društvo Šola zdravja ima sedež v občini Domžale in 17 podružnic po različnih slovenskih občinah. Ministrstvo za zdravje je prepoznalo poslanstvo in vizijo Društva in jih že osmo leto zapored finančno podpira. Od novembra 2011 je društvo pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa. Od decembra 2014 so vpisani v vpisnik prostovoljskih organizacija, saj jutranjo telovadbo vodijo usposobljeni prostovoljci. Od novembra 2020  so pridobili status humanitarne organizacije na področju zdravstva.

Veseli so, da se oranžna zgodba po Sloveniji nadaljuje in se vse več ljudi zanima za jutranjo telovadbo  “1000 gibov”, ki se izvaja na prostem. zato so veseli in jim je v čast, da so pomembnost našega poslanstva prepoznali na OKS – ZŠZ in nagradili njihovo predsednico za dolgoletno uspešno delo na področju športa.

Med letošnjimi šestnajstimi prejemniki častnih listin in plaket OKS – ZŠZ so le tri ženske, med njimi je tudi predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Katkič.

Besedilo: Neda Galijaš, Društvo Šola zdravje

Predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Katkič je te dni prejela plaketo OKS - ZŠZ za dolgoletno uspešno delo v športu. Plaketo so njej in drugim nagrajencem podelili na večerni slovesnosti ob obletnici slovenskega olimpijskega gibanja, ki je bila v ponedeljek 17. oktobra 2022 v Grand hotelu Union v Ljubljani.